Nyheter och nyhetsbrev

Som medlem i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får du löpande information om aktualiteter inom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö, ledarskap och styrelsefrågor.

Nyheter publiceras här på arbetsgivarorganisationens webbplats, och skickas sedan ut med e-postnyhetsbrev som alla är välkomna att prenumerera på: Observera arbetsgivare 

Observera skickas alltid till församlingen/pastoratets officiella e-postadress, samt till kyrkoherde och kyrkorådets ordförande

Observera nyhetsbrev skickas ut vid behov, oftast en eller ett par gånger i månaden. Brådskande nyheter skickas alltid ut direkt. För att hålla dig uppdaterad, kan du alltså antingen gå in på denna webbplats, eller läsa samma nyheter i Observera.

Observera arbetsgivare 

Ja, jag vill prenumerera på Observera arbetsgivare:

Så hanterar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation personuppgifter.

Letar du efter ett gammalt Observera?

Om du söker information om något som tidigare har omnämnts i Observera, titta först i webbhandboken Vera. Den uppdateras löpande och är mer aktuell än arkiverade nyheter.

Alla nyheter som skickas ut i Observera arbetsgivare har först publicerats som webbnyhet. Letar du efter en tidigare nyhet? Titta gärna i nyhetslistan ovan. Där kan du söka efter nyheter och välja sorteringsordning.

Hitta snabbt

VERA webbhandbok för arbetsgivare
Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera är en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får kostnadsfri inloggning i Vera.

Aktuellt just nu

två händer håller i boken Avtal 2020.

Omställningsavtal och Svenska kyrkans avtal

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations förslag till omställningsavtal blir verklighet. Samtidigt försvinner lönetillägget vid omplacering till tjänst med lägre lön. Löneökningsutrymmet är detsamma som tidigare.

ett par glasögon ligger framför en datorskärm. Genom ena glaset kan man läsa ordet Akka.

Akka medarbetarundersökning

Akka är en webbaserad medarbetarundersökning med frågor om arbetsmiljö och arbetsklimat. Den erbjuds alla arbetsgivare inom Svenska kyrkan en gång per år.