Små späda skott tittar upp ur jorden.
Foto: Torsten Bundsen

Ny som kyrkoherde - kyrkoherde på ny post

En unik möjlighet för dig som är ny som kyrkoherde alternativt kyrkoherde på ny post att möta representanter från arbetsgivarorganisationen och bli uppdaterad kring frågor relevanta för dig i din roll som arbetsgivare.

Dessa digitala introduktionsträffar vänder sig specifikt till dig som tillträtt som kyrkoherde det senaste året – oavsett om du varit kyrkoherde tidigare eller inte.

Träffarna ger dig uppdaterad information om exempelvis

• arbetsgivarfrågor (vilket utbud och vilket stöd som erbjuds och vilka frågor som är aktuella för tillfället)
  • omställning och Kyrkans trygghetsråd
  • aktuella arbetsmiljöfrågor
  • olika verktyg, som medarbetarundersökningen Akka, IA trossamfund, webbhandboken Vera samt nyhetsbrev
  • utbildningar och andra medlemsaktiviteter.

Träffarna ger dig även möjlighet att utbyta erfarenheter i mindre grupper.  Vi hoppas också att träffarna ska göra det enklare för er deltagare att bygga egna stiftsövergripande nätverk med andra kyrkoherdar.

Träff våren 2022

Vårens digitala träff blir 12 maj kl. 10.00-12.00 via zoom. Från arbetsgivarorganisationen delta chefsjurist Robert Svec samt Ulrika Andersson, regional förhandlare/rådgivare.

Anmäl dig redan nu!

Det går också bra att anmäla sig via länken Introduktionsträff för nytillträdda kyrkoherdar 12 maj

Har du redan nu frågor du vill att träffen tar upp?

Skicka en e-post till utbildningskoordinator Viveka Rydin.

Personliga inbjudningar skickas även ut med post.

Varmt välkommen!

Annat som kan intressera!

en person sitter och bläddrar i ett häfte.

Utbildningar och medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för kyrkoherdar