Små späda skott tittar upp ur jorden.
Foto: Torsten Bundsen

Ny som kyrkoherde - kyrkoherde på ny post

En unik möjlighet för dig som är ny som kyrkoherde alternativt kyrkoherde på ny post att möta representanter från arbetsgivarorganisationen och bli uppdaterad kring frågor relevanta för dig i din roll som arbetsgivare.

Dessa digitala introduktionsträffar vänder sig specifikt till dig som tillträtt som kyrkoherde det senaste året – oavsett om du varit kyrkoherde tidigare eller inte. 

Träffarna ger dig uppdaterad information om exempelvis

  • arbetsgivarfrågor (vilket utbud och vilket stöd som erbjuds och vilka frågor som är aktuella för tillfället)
  • omställning och Kyrkans trygghetsråd
  • aktuella arbetsmiljöfrågor
  • olika verktyg, som medarbetarundersökningen Akka, IA trossamfund, webbhandboken Vera samt nyhetsbrev
  • utbildningar och andra medlemsaktiviteter. 

Träffarna ger dig även möjlighet att utbyta erfarenheter i mindre grupper.  Vi hoppas också att träffarna ska göra det enklare för er deltagare att bygga egna stiftsövergripande nätverk med andra kyrkoherdar. 

Träff våren 2024 - anmälan är öppen

Vårens digitala träff blir 24 maj kl. 10.00-12.00. Anmäl dig redan idag!

Förutom förhandlingschef Cecilia Herm medverkar Anders Orinius, regional förhandlare/rådgivare, projektledare Pär Åkerström och vd Hanna Becker från CIKO som administrerar Kyrkans trygghetsråd. Vd Birgitta Ödmark har fått förhinder. 

Viveka Dybeck är koordinator och moderator. Skicka gärna in frågor du vill att vi tar upp på träffen till viveka.dybeck@skao.se

Personliga inbjudningar skickas även ut med e-post. 

Varmt välkommen!

Annat som kan intressera!

Arbetsmiljökonferens 22-23 maj 2024

Tema: Arbetsmiljö i förändring! Årets evenemang för er som ansvarar för dagens och morgondagens arbetsmiljö inom Svenska kyrkan.

en person sitter och bläddrar i ett häfte.

Utbildningar och medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för kyrkoherdar

Hitta snabbt

Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.