Två kvinnor sitter bredvid varandra. Kvinnan till vänster har glasögon och ser in i kameran, kvinnan till höger tittar på sin arbetskamrat.
Foto: Lotta Person

Ny som chef

Utbildning över 2+1 dag för dig som varit chef i högst två år. Medverkar gör bland annat Mari Burell (t.v.) och Sara Strandberg.

En utbildning som fokuserar på

  1. kommunikation/ledarskap
  2. arbetsrätt
  3.  arbetsmiljö.

 

Tre viktiga områden som du behöver kunna hantera i din roll som chef och som  arbetsgivarföreträdare med personalansvar 

Genom praktiska övningar tränar du din kommunikationsförmåga. Du får tips på vad som kan vara viktigt att tänka på för att skapa förutsättning för välfungerande medarbetare och arbetslag.   

Vi går tillsammans igenom arbetsledningsrätten, ditt och arbetstagarnas ansvar. Vi går igenom arbetsrättsliga lagar och avtal som stödjer dig i din roll som chef.

Vidare går vi igenom den arbetsmiljölagstiftning som du behöver känna till för att hantera de krav som ställs på din verksamhet.

Upplägg

Utbildningen är helt ny, detta är andra omgången, och varvar teori med praktiska övningar. Se den som en introduktion till vad som är viktigt att känna till om lagstiftning och de avtal som du har att förhålla dig till samt vikten av att arbeta med den egna och gruppens utveckling.  

När du genomfört utbildningen känner du dig stärkt inom tre huvudområdena. Vidare får du möjlighet att genom din närvaro och ditt engagemang bygga ett framtida nätverk med kollegor i samma roll.

Praktiskt utförande

Före den första träffen tar du del av en e-utbildning. Gediget kursmaterial ingår. Under utbildningen tränar du rent praktiskt din nyförvärvade kunskap i gruppform.

Medverkande

Mari Burell, förhandlare/rådgivare med lång erfarenhet av att stötta chefer i Svenska kyrkan i arbetsrättsliga frågor. Har tidigare arbetat främst i offentlig sektor som personalkonsult, kommunikatör och projektledare.

Sara Strandberg, arbetsmiljöspecialist med bakgrund som chef på Arbetsmiljöverket samt flera års erfarenhet som chef inom socialtjänsten.

Thomas Jordan, lektor och docent vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Målgrupp

Du som nyligen har tillträtt rollen som chef och inte har haft rollen längre än två år.

Tid och plats

Tid: Två plus en dag, 18-19 april samt 15 maj. .

Plats: Konferensanlägganing nära Stockholm

Pris: 7 500 kronor exklusive moms. Kostnad för logi och måltider tillkommer.

Övrigt

Deltagarantalet är maximerat till 18 personer.

Har du frågor om utbildningen?

Kontakta gärna Sara Strandberg sara.strandberg@skao.se eller Mari Burell, mari.burell@skao.se

Har du praktiska frågor? Kontakta kursadministratör Helén Andersson, helen.andersson@skao.se

Anmälan

Anmäl dig genom att klicka på denna länk (och skrolla ner lite på sidan som du kommer till) 

Sista anmälningsdag är fem veckor före utbildningsstart.

"Högt i tak" och jämn kunskapsnivå på deltagarna. Kursledarna tillförde kunskap och tog sig tid för de frågor och funderingar som dök upp.

Tobias Zettergren, enhetschef, Stora runa och Torsångs pastorat

Mer inom ledarskap

Man med kort skäggstubb tittar in i kameran från sidan.

Ta de tidiga signalerna på allvar!

Att veta säkert om en medarbetare har problem med alkohol, droger eller läkemedel kan vara svårt. Ofta syns de uppenbara tecknen när det redan gått för långt. – Det bästa är att agera redan när man upptäcker små förändringar i beteendet, säger Magnus Nyqvist, expert inom skadligt bruk på Alna, en del av Feelgood.

väg som skär genom ett skogrikt landskap, med uppförs- och nedförsbackar.

Ledarskap

Ledarskap i Svenska kyrkan utövas av såväl anställda – chefer och medarbetare – som frivilliga

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.

Person håller hand över en ringklocka på en hotelldisk.

Praktiska frågor utbildningar

Hitta rätt - Hotelltips - Att delta i videomöten med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Olika skrifter från arbetsmiljöverket ligger på en stötdämpande matta ihop med plasthandske.

Utbildningar arbetsmiljö

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar inom såväl fysisk som organisatorisk och social arbetsmiljö. 

Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage av två foton. Vill vänster lagbok och kyrkoordningen med en ordförandeklubba överst Till höger närbild av omslag till medarbetarsamtal.

Utbildningar styra och leda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar för såväl förtroendevalda som för anställda med olika arbetsledande funktioner.