Kvinna med prästskjorta och mörka glasögon.
Foto: Titti Fabritius

Lovisa Carlsson om Kyrkoherde idag

Vad önskade du utveckla i ditt ledarskap som gjorde att du sökte till Kyrkoherde idag? 
Jag önskade att kunna formulera mina tankar kring mitt ledarskap. Vilken ledare vill jag vara? Hur skall organisationen formas utifrån det? Vilka är mina styrkor och svagheter som ledare?

I utbildningen ingår att fundera över kyrkoherdens roll i relation till kyrkorådet. Vilka frågor samtalade ni om?
Jag har samtalat med ordföranden om våra olika roller, kring vad:et och hur:et, vem som gör vad som ordförande och kyrkoherde. Vi har pratat om hur vi kan samarbeta än bättre och hjälpas åt att skapa en fungerande organisation.

Nämn en ny insikt som du fick under utbildningens gång
Jag vet inte om man kan benämna det en ny och oväntat insikt men jag fick en bekräftelse när jag gick kursen att jag var på god väg gällande uppbyggandet av organisationen och arbetet med personal. Att min strategi att försöka se all personal, lyssna på dem och besöka deras arbetsplatser har burit frukt. 

Beskriv gärna något verktyg som du haft nytta av i ditt ledarskap
Jag tyckte det gav mycket när vi fick beskriva situationer från våra egna sammanhang som belyste hur roligt men samtidigt svårt det är att vara chef och ledare. Bra att dela glädjeämnen och svårigheter med varandra.

Annat du vill dela med dig av
Mycket bra kurs för den har inte bara betoning på litteraturstudier utan också att vi fick ösa ur vår egen erfarenhet och det sammanhang vi står i!

Berättat för Lotta Person

Annat som kan intressera!

Gammal lagbok och ny lagbok i hög. Kyrkoordningen lutar sig emot högen.

Vad arbetsgivaren behöver veta

Som arbetsgivare i Svenska kyrkan har du ett viktigt uppdrag. Här kan du läsa mer om de frågor du behöver känna till.

en person sitter och bläddrar i ett häfte.

Utbildningar och medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för kyrkoherdar

Presskort, penna och block.

Medlemstidningen Ducatus finns även på webben!

Erbjuder er arbetsgivare och chefer inom Svenska kyrkan fördjupande artiklar och reportage om arbetsgivarfrågor lite snabbare, lite enklare och mer regelbundet. Ingår i medlemsavgiften till Skao.

Hitta snabbt

Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.