Löneprocessen inom Svenska kyrkan

Det partsgemensamma stödmaterialet Löneprocessen inom Svenska kyrkan ger en enkel vägledning till lönebildningen. Syftet är att stödja utvecklingen av bra löneprocesser hos arbetsgivarna där lönebildningen är ett medel för arbetsgivaren att nå sina verksamhetsmål.

Den partsgemensamma broschyren Löneprocessen inom Svenska kyrkan ger en enkel vägledning och introduktion till lönebildning enligt Svenska kyrkans löneavtal.

Stödmaterialet har tagits fram av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tillsammans med fyra av fem fackliga parter som tecknat Svenska kyrkans löneavtal. Syftet är att stödja utvecklingen av bra löneprocesser hos arbetsgivarna där lönebildningen är ett medel för arbetsgivaren att nå sina verksamhetsmål.

Här kan du ladda ner broschyren.

Läs mer om lön i webbhandboken Vera

Löneprocessen inom Svenska kyrkan - broschyr

Broschyren "Löneprocessen inom Svenska kyrkan" ger en enkel vägledning och introduktion till lönebildning enligt Kyrkans löneavtal. Finns att ladda ner kostnadsfritt.

Lär dig mer om lön!

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Fyra foton bildar collage. En präst bryter oblat, en person sitter vid skrivbord intill hörlurar, en person skriver på ett block, ett bord med ordförandeklubba.

Medlemsaktiviteter

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation arrangerar regelbundet olika typer av evenemang, på egen hand eller i samverkan med andra.