Verktyget Lönekartläggning, ett exceldokument,  visas på en datorskärm.
Foto: Magnus Aronson

Lönekartläggning

Lönekartläggningsarbetet är en del av arbetet med aktiva åtgärder – det förebyggande och främjande arbete som arbetsgivaren är skyldig att bedriva för att motverka diskriminering.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan, ett handgripligt stöd i arbetet med att motverka osakliga löneskillnader och diskriminering. Mallarna som ingår i materialet finns i digital version i Vera

Köp häftet Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan, eller ladda ner den digitalt utan kostnad.

Läs mer om lönekartläggning i webbhandboken Vera

Diskrimineringsombudsmannens webbplats kan du läsa, ladda ner eller beställa material som DO producerat.

Lär dig mer om lön!

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Fyra foton bildar collage. En präst bryter oblat, en person sitter vid skrivbord intill hörlurar, en person skriver på ett block, ett bord med ordförandeklubba.

Medlemsaktiviteter

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation arrangerar regelbundet olika typer av evenemang, på egen hand eller i samverkan med andra.