Lönekartläggning och aktiva åtgärder - häfte

En handledning i att genomföra lönekartläggning och att hantera aktiva åtgärder för Svenska kyrkans arbetsgivare. Pris 45 kr. Finns också för nedladdning kostnadsfritt.

Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan -  ett handgripligt stöd i arbetet med att motverka osakliga löneskillnader och diskriminering är en handledning i att genomföra lönekartläggning och att hantera aktiva åtgärder för Svenska kyrkans arbetsgivare.

Mallarna som ingår i materialet finns i digital version i Vera. Där finns också ytterligare digitala mallar för lönekartläggning och aktiva åtgärder. Inloggning till Vera ingår i medlemsavgiften till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Här kan du ladda ner Lönekartläggning och aktiva åtgärder.

Art.nr. 1035. Pris: 45 kr exkl. moms.
Observera att moms (6 procent) samt expeditionskostnad om 25 kronor och porto tillkommer.

Verktyget Lönekartläggning, ett exceldokument,  visas på en datorskärm.

Lönekartläggning

Lönekartläggningsarbetet är en del av arbetet med aktiva åtgärder – det förebyggande och främjande arbete som arbetsgivaren är skyldig att bedriva för att motverka diskriminering.

till vänster en mobil med kalkylator öppen, i mitten häftet Lönekartläggning och aktiva åtgärder.

Lönekartläggning (utbildning)

Det ska inte finnas några osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män, säger diskrimineringslagen. Därför är alla arbetsgivare i Sverige, oavsett storlek, skyldiga att göra en lönekartläggning varje år. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har ett eget verktyg och en metod för detta som du lär dig på den här utbildningen.