Präst bryter itu ett stort oblat intill två tända ljus.
Foto: Kristin Lidell

Kyrkoherdeforum

Ett tillfälle att få kunskap, dela erfarenheter och prova en tanke

Forum betyder i det här sammanhanget interaktivitet. Det handlar om information från arbetsgivarorganisationen men också om en möjlighet att aktualisera ärenden som för dig/er är angelägna att lyfta med oss och varandra.

Sista anmälningsdag 2 dagar före aktuellt forum. Du kommer att få en e-post med en bokningsbekräftelse på din anmälan. Forumen kommer att genomföras som videomöten via Zoom. Inför forumet får du en länk i din e-post

Datum för höstens forum Observera att tiderna varierar. 

6 oktober kl. 15-17

Anmäl dig till kyrkoherdeforum 6 oktober!

18 november kl. 13-15

Anmäl dig till kyrkoherdeforum 18 november!

8 december kl. 16-18 (gemensamt med ordförandeforum

Anmäl dig till gemensamt forum 8 december!

Intresserad av specifik fråga?

Önskar du lyfta någon specifik fråga? Skicka en e-post till  senast sju dagar före det aktuella forumet så kommer frågan med på agendan.  

Bakgrund till satsningen

Förra året, 2020, initierade arbetsgivarorganisationen digitala HR-forum för alla som arbetar med HR-frågor. Framgångarna med HR-forum väckte tanken om motsvarande möjlighet till digitala möten även för kyrkoherdar och ordförande i kyrkoråd.

Välkommen med din anmälan!

Annat som kan intressera!

papperstidningen Ducatus står uppställd på bord.

Medlemstidningen Ducatus

Medlemstidningen Ducatus erbjuder fördjupande läsning i aktuella arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor, som ett komplement till den snabbare nyhetsförmedlingen på webb och i nyhetsbrev. Tidningen ingår i medlemsavgiften.

Visborgskyrkan, Visby.

Den folkvalda kyrkan

Hösten 2021 var det kyrkoval. Här följer kortfattad översikt över roller, ansvarsfördelning och samverkan mellan vigda och valda beslutsfattare på lokal nivå.

en person sitter och bläddrar i ett häfte.

Utbildningar och medlemsaktiviteter för kyrkoherdar

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för kyrkoherdar

kvinna sitter vid skrivbord och pratar med en man.

Från lokal personalpolitik till central delegation

Med mångårig erfarenhet som förtroendevald ser Ulla Malmgren (BA) gemensamma utmaningar i att axla ansvaret på de olika nivåerna: – Viktigast är att vara öppen, ärlig och tydlig med vad man vill. Det är grunden för att komma överens, även om man tycker olika i en del sakfrågor.

Hitta snabbt

VERA webbhandbok för arbetsgivare
Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera är en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får kostnadsfri inloggning i Vera.

Aktuellt just nu

två händer håller i boken Avtal 2020.

Omställningsavtal och Svenska kyrkans avtal

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations förslag till omställningsavtal blir verklighet. Samtidigt försvinner lönetillägget vid omplacering till tjänst med lägre lön. Löneökningsutrymmet är detsamma som tidigare.

ett par glasögon ligger framför en datorskärm. Genom ena glaset kan man läsa ordet Akka.

Akka medarbetarundersökning

Akka är en webbaserad medarbetarundersökning med frågor om arbetsmiljö och arbetsklimat. Den erbjuds alla arbetsgivare inom Svenska kyrkan en gång per år.