Datorskärm med sidan Ordlista från webbplatsen Kyrkans trygghetsråd.
Foto: Magnus Aronson

Kyrkans trygghetsråd

Kyrkans trygghetsråd är till för den som blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Kyrkans trygghetsråd erbjuder stöd med omställningen, coaching för att få ett nytt arbete och visst ekonomiskt stöd under en övergångstid.

Kyrkans trygghetsråd

• hjälper arbetsgivare och anställda vid uppsägning, på grund av arbetsbrist eller personliga skäl/ohälsa, till personlig utveckling och nystart
  • erbjuder stöd till arbetsgivare i uppsägningsprocess
  • kan ge kostnadsbidrag vid särskild avtalspension i samband med övertalighet.

Vad är Kyrkans trygghetsråd?

kyrkans trygghetsråd är en kollektivavtalad stiftelse, bildad av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tillsammans med arbetstagarorganisationerna. Uppdraget är att skapa ett tryggare arbetsliv för kyrkans anställda.

Anslutna är de arbetsgivare medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation som har betalat den årliga avgiften till till Kyrkans trygghetsråd.

Kyrkans trygghetsråd har en egen partsgemensam webbplats där du kan läsa mer och ladda ner ansökningsblanketter.