Uppslagen lagbok, papper, penna, hand som skriver.
Foto: Susanne Kronholm

Kontaktuppgifter rådgivning

Vi ger utbildning, råd och service i arbetsgivarfrågor: arbetsrätt, arbetsmiljö med mera. Välkomna att kontakta oss - vi finns till för er!

Kontakta i första hand din regionala förhandlare/rådgivare. Om förhandlarna/rådgivarna i din region inte är tillgängliga, kan du i akuta frågor kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations jour för avtal och arbetsrätt.

Ring 08-737 72 00, eller fyll i kontaktformuläret. Du kommer att få svar snarast, normalt inom 24 timmar, helgfri måndag till fredag. Ibland kan dock belastningen vara högre vilket kan medföra något längre svarstider.  Jouren har öppet 8.30-12 och 13-15 helgfri måndag till fredag.

Rådgivning region norr - Luleå, Härnösands, Uppsala, Västerås, Stockholms och Visby stift

  Rådgivning region mellan/väst - Göteborgs, Karlstad, Linköpings, Skara och Strängnäs stift

   Rådgivning region syd - Lunds och Växjö stift

    Hitta snabbt

    VERA webbhandbok för arbetsgivare
    Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

    Kontakt

    Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

    Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

    Utbildningar och medlemsaktiviteter

    På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

    Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

    Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

    Vera är en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får kostnadsfri inloggning i Vera.

    Aktuellt just nu

    två händer håller i boken Avtal 2020.

    Omställningsavtal och Svenska kyrkans avtal

    Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations förslag till omställningsavtal blir verklighet. Samtidigt försvinner lönetillägget vid omplacering till tjänst med lägre lön. Löneökningsutrymmet är detsamma som tidigare.

    ett par glasögon ligger framför en datorskärm. Genom ena glaset kan man läsa ordet Akka.

    Akka medarbetarundersökning

    Akka är en webbaserad medarbetarundersökning med frågor om arbetsmiljö och arbetsklimat. Den erbjuds alla arbetsgivare inom Svenska kyrkan en gång per år.