ett antal avtalsböcker i en trave intill ett äpple.
Foto: Magnus Aronson

Kollektivavtal

På uppdrag av Svenska kyrkans arbetsgivare förhandlar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation centrala kollektivavtal med de fackliga organisationerna.

Motparter på arbetstagarsidan är Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal), Vision, Kyrkans Akademikerförbund (KyrkA), Akavia och Akademikerförbundet SSR med förtecknade förbund (Sveriges Arkitekter, DIK-förbundet, Sveriges Arbetsterapeuter, Fysioterapeuterna, Naturvetarna, SRAT, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Universitetslärarförbund och Vårdförbundet) samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

Dessutom tecknar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ett kompletterande
avtal med GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch för skogsarbetare i stiftens egendomsförvaltning.

Centrala kollektivavtal
Kollektivavtalade försäkringar
Tjänstepension Svenska kyrkan

Svenska kyrkans avtal 22 (publicerat 220629)

Vissa av nedanstående dokument har överförts i oförändrat skick från Svenska kyrkans avtal 20. Dessa gäller även Svenska kyrkans avtal 22.  Låt dig inte förvirras av de äldre datumen som står i sidhuvudena.

Kommentarer till Svenska kyrkans avtal