Bord med hörlurar och datorskärm. En person skriver på tangentbord.
Foto: Magnus Aronson

HR-forum

HR-forum - för dig som arbetar med HR-frågor inom Svenska kyrkan

Program 28 april:

1. Nyheter från årets avtalsrörelse: Sten Lycke, biträdande förhandlingschef redogör kort för avtalsförhandlingarna 2023 och berättar kortfattat om de nyheter som parterna enats om.

2. Arbetsmiljöverkets tillsynsrapport i trossamfund avseende kränkande särbehandling: Sara Strandberg, arbetsmiljöspecialist berättar vad rapporten visar och vad som blir viktigt att arbeta med.

Anmälningslänk till 28 april kl. 13.00-ca. 14.30

Mer i ämnet som kan intressera!

Senaste numret av medlemstidningen lyfter kränkande särbehandling i två artiklar:

Råd för att förebygga kränkande särbehandling

Så blir otrygga rum trygga

Höstens HR-forum

8 september kl. 13.00-ca 14.30

Anmälningsrutiner

Anmälan sker till respektive forum senast två dagar före kl. 13.00. det är bara att klicka på länkarna ovan. Kallelse med länk till zoom-möte och övrig information skickas ut på eftermiddagen två dagar före.   

Har du en specifik fråga? Skicka in den till  senast tre dagar före respektive forum för att vi ska kunna garantera att den kommer med. Välkommen!​

Bakgrund till HR-forum

Under 2020 bjöd arbetsgivarorganisationen regelbundet in till HR-forum. Primärt för att informera om och samtala kring olika aspekter med utgångspunkt i den pågående pandemin men även andra ämnen lyftes. Satsningen har uppskattats av er medlemmar så vi fortsätter med dem.   

Hitta snabbt

Svenska kyrkans avtal 23

Skao har träffat centrala kollektivavtal med arbetstagarorganisationerna. Svenska kyrkans avtal 23 gäller till och med den 30 april 2025 och innebär en enklare löneprocess, fler vägar till arbete i kyrkan och ett minskat semesterberg.

Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera är en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får kostnadsfri inloggning i Vera.