En broschyr ligger uppslagen med en penna i mitten. På höger sida finns rubriken "Genomförandet av sammanträdet". En grön och en röd postit-lapp markerar sidor i broschyren.
Foto: Susanne Kronholm

Formalia vid styrelsemöten

Kyrkorådet är styrelse i pastorat och församlingar som inte ingår i pastorat. Styrelsemötet är en viktig del i styrelsearbetet. Hur bör då ett styrelsemöte hållas för att vara effektivt och konstruktivt? Hur får man alla att komma till tals? Vilken formalia gäller egentligen inför, under och efter styrelsemötet?

• Vad säger kyrkoordningen om styrelsens förutsättningar?
  • Vad framgår av den lokala arbetsordningen?
  • Vad ska göras innan mötet?
  • Vad präglar ett bra möte?
  • Styrelsens olika roller
  • Att arbeta på ett konstruktivt sätt
  • Protokollets formalia
  • Kommunikation och uppföljning/avstämning

Utbildningen består av teorigenomgångar och praktiska övningar.

I utbildningen ingår skriften Protokollet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till ordförande, sekreterare, ledamöter och ersättare av kyrkoråd.

Vad du lär dig

• Formalia som bör gälla inför, under och efter styrelsemötet
  • Hjälp att strukturera upp ett möte
  • Erfarenheter av framgångsrika arbetsmetoder för ett bra styrelsemöte
  • Möjligheter till fördelning av uppgifter och uppföljning/återkoppling

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen

Person håller hand över en ringklocka på en hotelldisk.

Praktiska frågor utbildningar

Hitta rätt - Hotelltips - Att delta i videomöten med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Olika skrifter från arbetsmiljöverket ligger på en stötdämpande matta ihop med plasthandske.

Utbildningar arbetsmiljö

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar inom såväl fysisk som organisatorisk och social arbetsmiljö.

Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage av två foton. Vill vänster lagbok och kyrkoordningen med en ordförandeklubba överst Till höger närbild av omslag till medarbetarsamtal.

Utbildningar styra och leda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar för såväl förtroendevalda som för anställda med olika arbetsledande funktioner.

En man och en kvinna sätter upp post itlappar på en vägg.

Processinriktat stöd för styrelsearbete

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bistår kyrkoråd i arbetet med att utveckla och förbättra sitt styrelsearbete.