Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Magasinet Ducatus

Välkommen till DUCATUS - ett magasin om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet

Ducatus, ett magasin om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet, är en medlemstidning men övriga intresserade är varmt välkomna att teckna en prenumeration. Magasinet erbjuder fördjupning om arbetsgivar- och begravningsfrågor fem gånger per år.

Ducatus följer, granskar och skildrar hur medlemsangelägna frågor hanteras i myndigheter och politiska organ, men även inom kyrklig förvaltning och i de egna leden.

Nummer 2/2017 av Ducatus, med distribution 19 april,  har fokus på begravningsfrågor.
Ducatus nr 2/2017, med distribution 19 april, har samhällsuppdraget begravningsverksamhet som tema.

Ducatus visar hur man i andra organisationer och företag hanterat frågor som man brottas med även i kyrkans arbetsliv, ger användbara tips, råd och verktyg.

Vill du komma i kontakt med redaktionen? Skicka ett mejl

alla kan prenumerera

Ducatus distriuberas utan kostnad till alla arbetsgivarorganisationens medlemmar, ett ex per medlem, men alla intresserade läsare kan teckna en egen prenumeration. En prenumeration kostar 300 kronor per år. Skicka ett mejl till Katarina Lindgren så ordnar hon det.

Annonsera i Ducatus

Ducatus når beslutsfattare på olika nivåer inom Svenska kyrkan.
Annonser beställes genom Display i Umeå AB, tfn 090-71 15 00
info@display-umea.se

Vad betyder namnet ducatus?

Ducatus är latin och betyder ledarskap. Ordet har två betydelser. Det kan betyda härförare och associeras med ett inte önskvärt sätt att leda. Ordet kan även betyda ledning på ett mer mer pedagogiskt och samverkansinriktat sätt. Detta ger namnet en inbyggd spänning som är positiv.

Namnet Ducatus, Ett magasin om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet, signalerar att magasinet vill bidra till gott ledarskap och gott arbetsgivarskap, oavsett om verksamheten är i stark förändring eller ej.