Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Avtalsrörelsen 2017

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation arbetar för att Svenska kyrkans kollektivavtal ska ge förutsättningar för effektiv verksamhet till rimlig kostnad. Avtalen ska vara enkla att tillämpa och lätta att förstå.

Svenska kyrkans avtal löpte ut den 31 mars 2017 men prolongerades med sju dagars ömsesidig uppsägningstid. Under våren blev Kyrkans löneavtal 17 och Kyrkans Allmänna Bestämmelser, AB 17, klara med fyra av arbetstagarorganisationerna: Akademikerförbundet SSR och Jusek med förtecknade förbund samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd, Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal) och Vision.

Förhandlingarna med Kyrkans Akademikerförbund fortsatte under medling under sommaren. Onsdagen den 13 september frånträdde Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation förhandlingarna. Svenska kyrkans avtal 16 gäller tills vidare för medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund.

Kontaktperson:

Cecilia Herm, förhandlingschef på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, 08-737 72 87

Presskommunikatör avtalsrörelsen Anneli Albertsson 08-737 72 14, Anneli Albertsson