En stor mängd gamla klockor ligger i en hög
Foto: H Zabriskie Unsplash

Arbetstider och schemaläggning

Som arbetsgivare finns det ett antal arbetstidsregler att förhålla sig till i såväl lag som kollektivavtal. Rätt använda blir arbetstidsreglerna ett verktyg för dig som arbetsgivare i verksamhetsplaneringen.

Som arbetsgivare finns det ett antal arbetstidsregler att förhålla sig till i såväl lag som kollektivavtal. På endagsutbildningen Arbetstider och schemaläggning lär du dig vilka möjligheter reglerna ger, och vilka begränsningar som finns. Rätt använda blir arbetstidsreglerna ett verktyg för dig som arbetsgivare i verksamhetsplaneringen.

•  Arbetstidsregler, t ex
    EU-regler, Definition av arbetstid, Arbetstidslagen inkl. föreskrifter och viktiga begrepp
  • Kollektivavtalets arbetstidsregler, t ex
    Arbetstid-Begränsningar, Särskilda bestämmelser för präst, kyrkomusiker och vaktmästare, Regler och förutsättningar  för obekväm arbetstid och övertid, m.m.
  • Schemaläggning t ex
    Grundläggande schemaregler - områden att utgå ifrån vid schemaläggning,  Exempel på parametrar, Lägerschema,  Övrigt att ta hänsyn till vid schemaläggning
  • Lokalt kollektivavtal
    Flexibel arbetstid, Årsarbetstid
  • Praktiska övningar, främst genom granskning av exempel på scheman, för några yrkeskategorier. Lösning av case gällande schemaläggning vid läger

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har chefs- eller arbetsledaransvar, eller som arbetar med arbetstidsfrågor och bemanning

Vad du lär dig

Utbildningen ger dig en översikt över lagstiftningen, föreskrifter och centralt avtal.

Du lär dig vad du behöver ta hänsyn till vid schemaläggning utifrån gällande lagar, föreskrifter och tillämpliga delar av det centrala avtalet, samt att vid schemaläggning utgå från verksamhetsplaneringen.

Klicka på länken nedan och boka din plats i Kursportalen.

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen

Person håller hand över en ringklocka på en hotelldisk.

Praktiska frågor utbildningar

Hitta rätt - Hotelltips - Att delta i videomöten med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Olika skrifter från arbetsmiljöverket ligger på en stötdämpande matta ihop med plasthandske.

Utbildningar arbetsmiljö

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar inom såväl fysisk som organisatorisk och social arbetsmiljö.

Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Collage av två foton. Vill vänster lagbok och kyrkoordningen med en ordförandeklubba överst Till höger närbild av omslag till medarbetarsamtal.

Utbildningar styra och leda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar för såväl förtroendevalda som för anställda med olika arbetsledande funktioner.