En person sitter intill en datorskärm med en halvt uppslagen bok om arbetsrätt i handen.
Foto: Magnus Aronson

Arbetsrätt

Som arbetsgivare i Svenska kyrkan behöver du känna till och följa de arbetsrättsliga lagarna på arbetsmarknaden.

Här på webbplatsen finns kortfattad information om några av de vanligaste arbetsrättsliga frågorna.

Omfattande information om arbetsrättsliga lagar och kollektivavtal finns i webbhandboken Vera som alla medlemsorganisationer i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation kan få inloggning till. Där finns också information om särskilda förhållanden för Svenska kyrkan, mallar, checklistor och blanketter.

man med polotröja och kavaj tittar upp från sitt arbetsbord.

Ducatus på webben - Chefsjuristen utreder

Robert Svec reder ut olika snåriga frågor som många arbetsgivare inom Svenska kyrkan kan komma att brottas med.

Lär dig mer om arbetsrätt!

Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Fyra foton bildar collage. En präst bryter oblat, en person sitter vid skrivbord intill hörlurar, en person skriver på ett block, ett bord med ordförandeklubba.

Medlemsaktiviteter

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation arrangerar regelbundet olika typer av evenemang, på egen hand eller i samverkan med andra.