Other languages with Google Translate

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om oss

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, samfälligheter och stift.

• sluta avtal, tolka och ge råd i kollektivavtals- och andra arbetsgivarfrågor
  • ge service och stöd till församlingarna i deras uppdrag att vara huvudmän för begravningsverksamheten
  • erbjuda utbildning, stöd, verktyg och metoder för Svenska kyrkans verksamhets-, förändrings- och utvecklingsarbete.

Medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är församlingar, samfälligheter och stift. Ombud för dessa arbetsgivare samlas till årliga arbetsgivarkonferenser i respektive stift. Vart fjärde år utser ombuden 65 ledamöter till fullmäktige, som är arbetsgivarorganisationens högsta beslutande organ och väljer styrelse.

stadgar

Stadgar för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (pdf)
Antagna den 11 november 2009, reviderade den 8 november 2017

arbetsgivarorganisationens verksamhetsberättelse

Här hittar du 2017 års verksamhetsberättelse

Här hittar du 2016 års verksamhetsberättelse.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Box 4312, 102 67 Stockholm
Besöksadress: Medborgarplatsen 3
arbetsgivare@svenskakyrkan.se