Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Vi ger rådgivning och utbildningar i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor, liksom för kyrkogårds- och begravningsverksamheten. Vi tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkan.

Aktuellt från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Det här är Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations externa webbplats. Här presenterar vi arbetsgivarorganisationen övergripande. Mer information för dig som är förtroendevald eller arbetar i församlingar, pastorat och stift i Svenska kyrkan finns på arbetsgivarorganisationens intranätplats på Svenska kyrkans intranät. Sidorna kräver ingen inloggning.

Medling

Ibland kan de efterlevande inte enas om den avlidne ska kremeras eller jordbegravas eller var gravsättningen ska ske. I begravningslagen ges då möjlighet för de efterlevande att begära hjälp i form av medling.

Läs om den nya begravningslagen, om en arborists arbetsdag, den mångkulturella kyrkogården med mera.

Ducatus nr 3 om begravningsverksamheten

Avtal

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tecknar kollektivavtal för anställda i Svenska kyrkan med Kyrkans Akademikerförbund (KyrkA), Lärarförbundet och Lärarnas riksförbunds samverkansråd, Vision (fd SKTF), Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal) samt Akademikerförbundet SSR och Jusek med förtecknade förbund.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Svenska kyrkans nationella nivå bjuder in konferensen Mer än jobb - Svenska kyrkans stöd till människor i arbetslöshet.

Inbjudan till Mer än jobb-konferens

Hitta oss på webben

Du som arbetar i en församling eller är förtroendevald hittar mer information, utbildningar, blanketter med mera på Svenska kyrkans intranät: internwww.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Utbildningar

Vi anordnar utbildningar inom arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor, ledarskapsutveckling samt inom kyrkogårds- och begravningsverksamheten.

Du som är chef, anställd eller förtroendevald i Svenska kyrkan hittar våra utbildningar på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations  intranät

Beställ material här

Här kommer du till beställningssidan.

Box 4312, 102 67 Stockholm
Besöksadress: Medborgarplatsen 3
arbetsgivare@svenskakyrkan.se
Läs mer på internwww.svenskakyrkan.se/arbetsgivare (inloggning krävs ej)