Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Vi ger råd och utbildar i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Vi tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkan.

Ny utbildning: Verksamhetsansvar och ideellt engagemang

Publicerad:

Vad innebär ideellt engagemang i Svenska kyrkan? Vad är det för skillnad mellan anställdas arbete, förtroendevaldas uppdrag och ideellas engagemang och uppgifter? Hur ser gränsdragningen ut mellan dessa roller?

Nyhet: Teologisk bildning för förtroendevalda i Svenska kyrkan

Publicerad:

Ett tillfälle över två dygn för dig som saknar formell teologisk utbildning, och som vill fördjupa dig i folkkyrkoteologi med utgångspunkt från din egen bildningsresa och reflektera över den djupare innebörden i att vara förtroendevald, så att kunskap och liv hänger samman. Ett samarbete mellan Sigtunastiftelsen och Skao.

Grundläggande arbetsmiljöutbildning, 3+1 dagar - bara 3 platser kvar!

Publicerad:

Grundläggande arbetsmiljöutbildning är en partsgemensamt framtagen utbildning som ger en grund i vad arbetsmiljöansvaret, arbetsmiljöarbetet och arbetsmiljölagstiftningen innebär. Tre platser kvar till utbildning som startar 27 februari.

Löneprocessen 2024 – så gör du

Publicerad:

I Svenska kyrkans avtal 23 är löneprocessen kortare jämfört med tidigare löneavtal och arbetsgivarens ansvar för lönesättningen har förtydligats.

Gammal lagbok och ny lagbok i hög. Kyrkoordningen lutar sig emot högen.

Vad arbetsgivaren behöver veta

Som arbetsgivare i Svenska kyrkan har du ett viktigt uppdrag. Här kan du läsa mer om de frågor du behöver känna till.

Styrelseklubba på vit bordskiva. Händer som vilar mot bordsskivan i bakgrunden.

Kyrkorådet som styrelse

Kyrkoordningen anger att kyrkorådet är styrelse i pastorat och i församling som inte ingår i ett pastorat.

En person sitter vid en datorskärm som visar startsidan till webbhandboken Vera.

Medlemsservice

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations uppgift är att bistå Svenska kyrkans arbetsgivare i deras uppdrag.

Presskort, penna och block.

Medlemstidningen Ducatus finns även på webben!

Erbjuder er arbetsgivare och chefer inom Svenska kyrkan fördjupande artiklar och reportage om arbetsgivarfrågor lite snabbare, lite enklare och mer regelbundet. Ingår i medlemsavgiften till Skao.

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.