Målargruppen

Jag ser bilden som en möjlighet. Att få ta fram det som inga ord kan säga.

Den hämtar näring från olika håll: från det som finns inuti människan, från den yttre verkligheten, själva färgen och formen, urskapandet, närheten till vännerna och det gudomliga varat. Att vara i kyrkan, gör att man får ta del av, vad den vill berätta.

Det är fint att det finns olika uttryckssätt i livet, som det också finns i vår handikappverksamhet, för att förstå och bli förstådd. Och för att det är så roligt!

Vi i Målargruppen har haft utställningar både i och utanför kyrkan, med andra konstnärer, haft konstauktioner och medverkat på gudstjänster.

Färg, glädje och andra viktiga känslor…

Målargruppen i Guldhedskyrkan har nu målat tillsammans i 15 år.

Vi trivs ihop och får skapa cirka fyra timmar en lördag i månaden. Underbara människor som man bara trivs med.

Vi har lunchfika förstås, då myser vi, och jag som skriver detta, tycker att den värmen som vi har, när vi pratar och skrattar och delar liv, den känner man sällan när man tar en fika på stan.

Bildpedagog/konstnär Birgitta Person