Ängelholms kyrka

Ängelholms kyrka stängs för renovering från och med 9 januari

Ängelholms kyrka stänger måndagen den 9 januari för invändig renovering. Vi planerar öppna den igen i månadsskiftet maj-juni. Gudstjänster hålls istället på Åvalla församlingsgård, Södra kyrkogatan 3.

Under renoveringen kommer kyrkan tvättas och målas invändigt, och styr- och reglersystem kommer uppdateras. Vi kommer också att ta bort några centralt placerade bänkar - två på varje sida - i kyrkans korsarmar för att skapa en fri yta framför koret som är större än idag. 

Senast renovering skedde var vid millennieskiftet, och nu är det alltså dags igen. Under tiden som kyrkan är stängd firar vi gudstjänster som vanligt, dock i Botulfsalen och andaktsrummet på Åvalla församlingsgård, utöver naturligtvis i församlingens övriga kyrkor. Kyrkliga handlingar, det vill säga dop, vigsel och begravning hänvisar vi till övriga kyrkor under denna tid. 

Nyfiken på vad som händer i församlingen?

Skog med snö.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.
december-februari
mars-maj
juni-augusti
september-november

Om du vill ha en papperskalender finns den att hämta i alla våra församlinggårdar, i våra kyrkor, på turistbyrån och på biblioteket. Du kan också prenumerera på kalendern via e-post. Vill du prenumerera på kalendern eller läsa våra gamla kalendrar se här!