Ljus.

Ignatianska andliga övningar

Välkommen att söka Gud i tystnad, stillhet och meditation i ditt inre. Ignatianska andliga övningar är 8/9, 22/9, 6/10 och 20/10 klockan 17-18 i Ängelholms kyrka.

Under ett antal torsdagar i höst bjuder församlingen in dig att göra andliga övningar enligt Ignatius av Loyolas metod.

Under en timme, i stillhet och tystnad i kyrkorummet, kommer du vägledas enligt de andliga övningarna in i en bibelberättelse att söka möta och samtala med Gud.

Ignatius av Loyola var en ordensgrundare på 1500-talet. Efter sin egen omvälvande omvändelse till Gud utvecklade han de andliga övningarna. I dessa är fantasin en viktig plats för Gudsmötet.

I Ignatius andliga övningar kommer du ta alla dina sinnen i bruk i din fantasi och så försöka möta och beröras av Gud. Vi håller på en timme jämnt, varje gång, klockan 17-18.

Torsdag 8 september

Torsdag 22 september

Torsdag 6 oktober

Torsdag 20 oktober

Klockan 17-18 i Ängelholms kyrka

Ingen tidigare erfarenhet eller kunskap behövs.

Ingen föranmälan.

Präst: Fredrik Höggren

Höstlöv.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.