Blommor, pumpor, stenar och ljus smyckar en grav.

Allhelgonahelgen i Borgsjö-Haverö församling 2022

Välkommen till församlingens kyrkor och kyrkogårdar under allhelgonahelgen.

Det finns många fina och stämningsfulla sätt att hedra våra avlidnas minne. Kanske vill du delta i en minnesgudstjänst, besöka en kyrka eller kyrkogård för att tända ett ljus på en väns eller släktings grav. Eller promenera bland gravarna och förundras över det vackra.

Du kan också välja att minnas nära och kära genom att tända ljus hemma och ha kontakt med närstående, tända ett digitalt ljus på Bönewebben eller delta i en digital minnesgudstjänst.

FREDAG 4 NOVEMBER

15.00-17.00 Stilla orgelmusik, Borgsjö kyrka
Välkommen in och tänd ett ljus och lyssna på stilla orgelmusik med
organist Ewa Andersson.
14.0-16.00 Vi bjuder på fika i Alby församlingshem
17.00-19.00 Vi bjuder på fika i Borgsjö församlingshem

LÖRDAG 5 NOVEMBER

13.00-15.00 Vi bjuder på korv med bröd vid Ånge- och Haverö kyrkogård
16.00 Minnesgudstjänst med ljuständning, Haverö kyrka
Vi läser upp namn och tänder ljus för församlingsmedlemmar som avlidit under året. Med Erik Flodberg och Wilhelm Löwegren. Musik med Haverökören och Ewa Andersson.
19.00 Minnesgudstjänst med ljuständning, Borgsjö kyrka
Vi läser upp namn och tänder ljus för församlingsmedlemmar som avlidit under året. Med Erik Flodberg och Wilhelm Löwegren. Musik med Borgsjö vokalensemble och Ewa Andersson.

SÖNDAG 6 NOVEMBER

11.00 Mässa med höstfest, Alby kyrka
Med Wilhelm Löwegren och Ewa Andersson. Efter mässan serveras lunch i församlingshemmet.

Allhelgonahelgen

Allhelgona är den tid på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. I kyrkan påminns vi också om att det finns hopp om ett liv efter döden.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.