Dopfunt i Borgsjö kyrka
Foto: Anders Mannqvist

Borgsjö kyrka 250 år!

Firar med högmässa söndag 16 januari 11.00

2022 fyller Borgsjö kyrka 250 år!
Det firar vi med en högmässa söndag den 16 januari kl. 11.00 med Biskop Eva Nordung Byström, Erik Flodberg, Wilhelm Löwegren, Jon Sjödin samt kör.
Efter mässan serveras en buffé i församlingshemmet.

Med anledning av de nya restriktionerna som gäller från och med 12 januari får max 50 personer delta vid församlingens gudstjänster och mässor. Det innebär att vi inte kan ta emot fler besökare till söndagens 250-årsjubileum av Borgsjö kyrka än de som redan anmält sig. Så har du inte anmält dig är du välkommen till Borgsjö kyrka vid ett senare tillfälle.

Borgsjö kyrka, som räknas som en av landets bäst bevarade rokokokyrkor invigdes den12 januari 1772. Under 2021 har kyrkan genomgått en invändig renovering där målare rengjort tak och väggar, och kyrkliga inventarier har varsamt rengjorts och retuscherats av konservatorer.