Konfirmation

Nya kompisar och mer kunskap

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Här i vårat pastorat finns möjlighet att läsa dels i Gullspång och i Lyrestad. Vi börjar vår läsning med läger på Flämslätt stiftsgård och i slutet av läsningen gör vi en resa till Polen. Vi börjar med inskrivning den 2 september i Amnehärads församlingshem kl. 18.30 & 12 september i Lyrestads församlingshem kl. 18.00. Vi hälsar både dig som ska konfirmera dig och dina föräldrar välkomna till detta informationsmöte.

Konfirmandtiden är ett minne för livet

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

  Välkommen att höra av dig med dina frågor som gäller Amnehärads delen!

 • Desirée Karlsson

  Desirée Karlsson

  Amnehärad-Lyrestads pastorat

  Barn- och Undgomsverksamhet

  Mer om Desirée Karlsson

  Församlingsassistent i Amnehärads församling.

  Välkommen att höra av dig med dina frågor som gäller Lyrestads delen!

 • Maria Westdahl

  Maria Westdahl

  Amnehärad-Lyrestads pastorat

  Barn- och Undgomsverksamhet

  Mer om Maria Westdahl

  Maria jobbar framförallt som församlingsassisten för barn och ungdomsverksamheten i Lyrestads församling.