Närbild på någon som håller upp sin mobiltelefon med ett covidbevis mot kameran.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Coronaviruset och Svenska kyrkans verksamhet

Detta gäller i din församling

Här uppdaterar vi löpande med information om hur vi anpassar verksamheten efter myndigheternas regler och rekommendationer.
SMITTSKYDDSÅTGÄRDER FRÅN DEN 12 JANUARI
Nya åtgärder från myndigheterna gäller från den 12 januari 2022 för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus, för att minska risk för smittspridning. Detta påverkar även kyrkans verksamhet.

Nya förhållningsregler gällande privata sammankomster träder i kraft från 19 januari

Gudstjänster och kyrkliga handlingar

• Vid gudstjänster och kyrkliga handlingar gällande Lyrestad & Amnehärads kyrkor då vaccinationsbevis inte krävs, är maxantalet för gudstjänstfirare/deltagare  50 stycken. Avståndsreglerna gäller.
  • Vid gudstjänster och kyrkliga handlingar då vaccinationsbevis inte krävs, är maxantalet för gudstjänstfirare/deltagare gällande Berga & Sjötorps kyrkor 28 stycken. Avståndsreglerna gäller.
  • Vid gudstjänster i Lyrestad & Amnehärads kyrka där vaccinationsbevis krävs, är maxantalet för gudstjänstfirare/deltagare  100 stycken. Avståndsreglerna gäller.
  • Vid gudstjänster i Berga & Sjötorps kyrka där vaccinationsbevis kräv, är maxantalet för gudstjänstfirare/deltagare 40 stycken. Avståndsregler gäller.

Gruppverksamheter

Vi strävar efter att hålla så många verksamheter som möjligt i gång, under förutsättning att vi kan hålla avstånd och följa allmänna rådande försiktighetsåtgärder.

För aktuell information om respektive grupp/verksamhet, vänligen kontakta ansvarig ledare eller titta i kalendern.

Minnesstunder och andra sammankomster

Lokalens storlek avgör hur många som kan samlas.

Vid hyra av lokal för privat sammankomst såsom dop och vigsel gäller för närvarande 20 personer med undantag för Kyrkans hus där maxantalet är 16 personer.

Hämta vaccinationsbevis
Här hämtar du vaccinationsbevis till dig själv eller till dina barn. Beviset gäller i 180 dagar. Du kan när du vill hämta ut ett nytt bevis.

Vart vänder jag mig?
Om du är sjuk och tror att du fått coronavirus ska du vända dig till sjukvården. Ring 113 13 om du har generella frågor kring viruset. Känner du att du behöver någon att prata med kan du vända dig till församlingens präster.

Ett munskydd ligger bredvid psalmboken i kyrkbänken.