Jul, Nyår & trettondedagsgudstjänster

Välkommen att fira jul och nyår i våra församlingar!

Julen inleds med midnatsgudstjänster i Otterbäcken & Sjötorps kyrka kl. 23.00. Församlingskören medverkar i Sjötorp & i Otterbäcken blir det musikmedverkan av Catie Wennborn och sångmedverkan av Annelie Sundström.

Juldagen 07.00 firar vi julotta i  med julens sånger och många levande ljus i hela kyrkan. Sång av Kyrkokören blir det i Amnehärad & trumpet av Pelle Leijon i Lyrestad. 

Annandagens gudstänst är sammanlyst och firas med musikgudstjänst i Vikens kyrksal kl. 18.00. Emeritus Janolof Lindquist leder gudstjänsten och kantor är Adam Frödin. Kyrkkaffe.

Vi avslutar året med en sammmanlyst gudstjänst söndagen efter jul i Berga kyrka kl. 18.00. Reine Medelius leder gudstjänsten och Maria Lugn är kantor.

Nyårsafon är det Nyårsbön i Sjötorps kyrka kl. 16.00 & Amehärads kyrka kl. 18.00. Emeritus Janolof Lindqvist predikar och Adam Frödin är kantor. 

Det nya året inleds med mässa nyårsdagen i Lyrestads kyrka kl. 11.00 och i Gullspång  är det ekumenisk gudstjänst i Missionskyrkan kl. 18.00. Sångmedverkan av Jennifer Strågefors.

Trettondagsafton är det sammanlyst mässa i Amnehärads kyrka kl. 11.00.             K-G Arvidsson predikar och organist är Lars Kullnes.

Trettondagen är den allra äldsta kristna högtiden. Ibland kallas stjärntydarna också för kungar eller "vise män". I Bibeln står det att de hade sett en stjärna gå upp på himlen.

Stjärntydarna visste att en ny stjärna skulle tändas på himlen när Guds son skulle födas, och därför följde de stjärnan. De fann Jesus i stallet och hyllade honom med guld, rökelse och myrra.  

Trettondedag jul firas  med ljusgudstjänst i Sjötorps kyrka kl. 17.00 och servering av gröt i bygdegården och i Amnehärads kyrka även där kl. 17.00 &  församlingshem blir det gröt och också aktiviteter till förmån för julkampanjen.

 Din församling önskar gott slut och ett Gott Nytt År.

Välkommen till kyrkan!