Foto: Åmåls församling

Väl mött på Coronasäkert avstånd...

Inte har vi väl glömt att det fortfarande råder en pandemi? Ibland undrar jag, särskilt när någon ringer och skäller på mig eller mina medarbetare för att vi inte tillåter det man helst önskar: fritt tillträde till allt utan några som helst restriktioner.

Men vi är bundna av Regeringens och Folkhälsomyndigheternas restriktioner. Och ett enda undantag skulle kunna stjälpa hela systemet. Men, med nya lättnader från Regeringen fr.o.m. 15 juli så försöker också vi lätta på antalet deltagare i gudstjänster, dop, bröllop och begravningar. Därför gäller följande:

40 deltagare i Edsleskogs kyrka, Fröskogs kyrka, Mo kyrka, Nygårds kapell och Ånimskogs kyrka.

120 deltagare i Tösse kyrka och Åmåls kyrka.

I Fröskog och Ånimskog öppnar vi också församlingshemmen för 40 personer, förutsatt att man respekterar regeln om 8 personer vid varje bord och minst 1 meter mellan varje sällskap. Åmåls församlingshem öppnar inte förrän efter kyrkovalet (19 sept.) för dopkaffen, minnesstunder etc. Detta med anledning av renoveringen som nu är klar, men ordningen ännu inte återställd.

I en handvändning kan allt förändras igen och vi är tillbaka till 8. Då går vi också tillbaka till anmälningar. För att vara på den säkra sidan så titta gärna på hemsidan eller slå en signal till exp. Besök också gärna våra sommaröppna kyrkor eller ät en våffla på Kyrkberget.

Helt säkert är det i alla fall ingen lättnad att lätta på restriktionerna utöver det tillåtna.

Väl mött på Coronasäkert avstånd i gudstjänst och gemenskap.

Lotta Cohén
kyrkoherde