Välkommen på söndagsskola!

Söndagar, udda veckor, samtidigt som högmässan, har barnen en alldeles egen samling. Söndagsskolan riktar sig till alla barn mellan 2-12, men alla är såklart välkomna (föräldrar också).

Vi är med i början av högmässan men går sedan ner i kyrkans källare. När nattvarden närmar sig så går vi upp och avslutar vår samling tillsammans med de vuxna.
Skatten är ett väl uttänkt och erkänt söndagsskolematerial ifrån Norge som nu även används på mer än 300 platser runt om i Sverige. Barnen och bibelberättelsen är i centrum och Skatten vill ge ett mångsidigt möte dem emellan.

Här finns utrymmet främst till för barnens egna reflektioner och troserfarenheter snarare än vår vuxna färdigskrivna lärdomar. Här är både barn och vuxna med och lär sig, överraskas, berikas och välsignas av de av vad Gud har berett för vart och ett av sina barn.

Jag ger dig skatter, dolda i mörkret, gömda rikedomar, för att du skall inse att jag är Herren, att den som har gett dig ditt namn är Israels gud.

Jesaja 45:3

Tillsammans ska vi upptäcka vilka skatter Gud vill ge oss!

Helena Olofsson

Mer om Helena Olofsson