Med anledning av Covid-19

Kyrkan ska vara en trygg plats, särskilt i händelse av kris. De nya restriktionerna kring coronaviruset gör att vi tyvärr behöver pausa nästan all vår verksamhet. Sidan uppdaterades 20 november 2020.

Nu hjälps vi alla åt att minska smittspridningen.

Detta gäller i Älvsby församling

Församlingen respekterar myndigheternas rekomendationer och har därför valt att pausa nästan all verksamhet terminen ut.

Kyrkklockorna i Älvsby kyrka kommer att fortsätta ringa i gudstjänsttid på söndagar, för att samlas till bön, även om bönen just nu sker runt om i hemmen.

Söndagens gudstjänst kl. 11.00 kommer att firas, men utan besökare och du är välkommen att följa livesändningen via Älvsby församlings facebooksida.

Du behöver inte ha facebook för att kunna se livesändningen. På församlingens hemsida finns facebookflödet inklistrat och det går bra att följa sändningen därifrån. Gudstjänsten går också att se i efterhand.

Ser du ingen livesändning i facebookflödet? Testa skriv in följande adress direkt i din webbläsare https://www.facebook.com/alvsbyforsamling/live

Dop, vigslar och begravningar

Kyrkliga handlingar såsom dop, begravningar och vigslar genomförs, men vi iakttar extra stor försiktighet. Max antal deltagare är 20 personer exklusive kyrkans personal. Från och med oktober 2020 är all vår verksamhet i Storforsens kapell pausad.

Prioritera handhygien och visa hänsyn
Det viktigaste är eget ansvar. Tänk på att:

Stanna hemma vid minsta symptom
Tvätta händerna ofta och noga
Håll avstånd till varandra

Öppen verksamhet

Är pausade tillsvidare.

Gudstjänster på äldreboenden

Alla besök och andakter på äldreboenden är inställda.

Pastorsexpeditionen

Expeditionen är stängd för besök, men du är välkommen att ringa, maila eller lämna post i församlingens brevlåda.

Mail: alvsby.forsamling@svenskakyrkan.se

Postadress: Tingshusgatan 1, 942 33 ÄLVSBYN

Uthyrning

På grund av restriktionerna hyrs inte Församlingsgården eller Johannesgården ut från och med 17 november.

Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen och ber om Guds närhet i dessa tider av oro.

Här kan du få svar på frågor

Folkhalsomyndigheten.se/ – aktuell lägesinfo

Krisinformation.se  -samlad  information från olika myndigheter

Svenskakyrkan.se – om hur Svenska kyrkan nationellt hanterar frågan

Behöver du någon att prata med finns präster och diakon att nå dagtid mån-fred via församlingsexpeditionen 0929-149 00.

Jourhavande präst har öppet alla dagar kl. 21-06. Jourhavande präst når du via 112.

följande verksamhet är pausad tillsvidare:

Mångkulturell mötesplats

Vuxen & Barn

SkaUt

KU - Kyrkans Unga

Miniorer i Vidsel

Juniorer i Vidsel

All körverksamhet

Ovangelie-kvällar

Veckomässor

Onsdagsträff i kyrkan

Bibelstudiegrupp

Foto: Image by Sabine van Erp from Pixabay

diakon finns tillgänglig

Du kan ringa församlingens Diakonipersonal om du vill ha hjälp med att handla, hämta ut medicin på apoteket.

Karin Marklund       0929-149 21

Mikael Ågren          0929-149 08