Konfirmation

Årets konfa drar igång 25 september. Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.

Som konfirmand ges du möjlighet att bekanta dig med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, och vad det har med livet - och dig att göra!

UPPLÄGG

Konfirmationsläsningens upplägg i Älvsby församling är fördelat på tre huvudgudstjänster och ytterligare en del som är valfri.

• Undervisningstillfällen
  • Gudstjänstdeltagande
  • Konfirmation
  • Konfirmationresa (Valfri)

Mål med konfirmationen

Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att som leva som människa i världen. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Hela konfirmationsläsningen görs i samarbete med Älvsby Folkhögskola

Anmäl dig till mig

Anna  Pittja Granlund

Anna Pittja Granlund

bra att veta

Konfirmandtiden börjar under höstterminen och riktar sig i första hand till dig som går i årskurs 8.

Dop och medlemskap
Du behöver inte vara medlem eller döpt i Svenska kyrkan för att konfirmeras.  I nästan varje konfagrupp finns ungdomar som inte är döpta och då kan man döpa sig under konfatiden, eftersom konfirmation och dop hör ihop. Genom dopet blir du medlem.

Att vara förälder till en konfirmand

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring

För de som konfirmeras planeras en konfirmandresa till Samos och Efesos under försommaren 2020

Efter konfirmationen erbjuder vi

Vi som arbetar med konfirmanderna

Anna  Pittja Granlund

Anna Pittja Granlund

Elin Edberg

Kommininster

Karin Marklund

Stig Strömbergsson

Pensionerad präst vikarierar i vissa arbetsuppgifter

Mer om Stig Strömbergsson

Pensionerad präst som vikarierar vid behov.

Anna Åberg

Assistent i barn- och ungdomsarbete