Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Som konfirmand ges du möjlighet att bekanta dig med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter - och vad det har med livet att göra!

UPPLÄGG

Konfirmationsläsningens upplägg i Älvsby församling är fördelat på tre huvudgudstjänster och ytterligare en del som är valfri.

• Undervisningstillfällen
  • Gudstjänstdeltagande
  • Konfirmation
  • Konfirmationresa (Valfri)

Mål med konfirmationen

Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att som leva som människa i världen. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Hela konfirmationsläsningen görs i samarbete med Älvsby Folkhögskola

För de som konfirmeras planeras en konfirmandresa till Samos under försommaren 2019.

Efter konfirmationen erbjuder vi

Vi som arbetar med konfirmanderna

Jacob Sernheim

Präst, Kommininster