Aldrig ensam

Coronaviruset präglar oss alla. I dessa tider av oro kan det kännas tryggt att veta att Gud är med oss.

Plötsligt förändrades allt i vår värld, i vårt land i vår bygd. Corona präglar en stor del av våra liv just nu. Vi stannar hemma, vi håller avstånd till varandra.

Det nya, tillfälliga sättet att leva har kommit till oss med full kraft. Det märks hos oss alla, inte minst hos oss, Svenska kyrkan i Älvsby församling.

Vi ställer om verksamheter, träffas på nya sätt. Vid gudstjänster ser vi att många väljer att stanna hemma, kanske följer man en TV sänd gudstjänst hemifrån?

Hur länge ska det pågå? Kommer vi att orka? Vad händer med mig, oss? Frågorna är många och oron kommer ibland. Så gör den även för mig. Ibland slås jag av vidden. Hur blir det till sommaren? Kommer jag att kunna träffa nära och kära?

Med alla tankar och funderingar i mitt huvud gick jag för några dagar sedan en promenad, solen sken och det slaskade härligt. Jag gick in på en butik och såg fina vårbyxor hänga där på rad. Jag köpte ett par.

När jag ska ta på mig mina nya byxor för första gången upptäcker jag två saker. Det ena är att det är väldigt sköna, perfekt längd i benen. Det anda är en lapp som sitter tillsammans med prislappen. Där står ” Where ever you go I go with you” På svenska blir det ungefär ” Vart du är går, går jag med dig”.

Fyndigt skrivet om ett par byxor, för har man väl fått på sig byxorna så följer de ju med en.

Men, orden påminner mig om det Jesus sa till sina lärjungar innan han sände ut dem. Han rustade dem med orden ” Jag är med er alla dagar till tidens slut”

Jag är med er, de orden gäller även oss, här i dag. Vi har också blivit rustade. Vi är inte ensamma. Gud finns för oss, med oss.

Finns för vår oro, våra tankar alla dagar till tidens slut.

/Anna-Karin Thorngren Bergman, kyrkoherde.