Älvsborgs församling

Kontakt

Älvsborgs församling Besöksadress: Hagens Kapellväg, 42671 VÄSTRA FRÖLUNDA Postadress: Box 5100, 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefon: +46(31)7318700 E-post till Älvsborgs församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Älvsborgs församling

Vi vill väcka och möta en andlig längtan bland människor och tillsammans växa i trons gemenskap. Välkommen!

Här hittar du programmet för sommarens musik och konserter i Älvsborgs kyrka.

Sommarmusik

Här hittar du programmet för sommarens musik och konserter i Älvsborgs kyrka.

Dagsturer med buss där vi bland annat besöker hällristningar i Tanum, upplever Äskhults by och Landa kyrka och tar oss en tur till Alingsås där vi får hälsa på i Skallsjö kyrka och ta en fika på Nääs slott.

Sommarutflykter

i Älvsborgs församlingshem
torsdag 22 juni kl. 13:00 - ca 15:00.

Midsommarlunch

i Älvsborgs församlingshem torsdag 22 juni kl. 13:00 - ca 15:00.

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får du välja vilka som ska få ditt förtroende att styra kyrkan de kommande fyra åren. Missa inte din möjlighet att påverka.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

För den människa som fått lämna allt, som förlorat allt, för henne ter sig världen annorlunda. Det självklara är inte längre självklart. Vi som bär på olika förluster, vet att allt kan förloras. Och denna erfarenhet kan förändra oss, förändra vår blick, förändra vår förståelse – vårt liv.

Tankar inför helgen

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Konfirmationstiden handlar om att som ung bli tagen på allvar i sina frågor och funderingar om livet: Vad tror jag på? Måste man tro? Varför finns det ondska? Finns Gud? Hur ska jag leva? Duger jag som jag är?

Konfirmation

Här lägger vi ut löpande information kring arbetet med vårt blivande pastorat Västra Frölunda pastorat, som kommer att innefatta Näsets, Styrsö, Tynnereds, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar.

Ny organisation 2018

Behöver du prata med någon?
Våra präster och diakoner har tystnadsplikt.

Någon att prata med

Behöver du prata med någon? Våra präster och diakoner har tystnadsplikt.

Älvsborgs kyrka kallades från början för Hagens kapell och fick sitt namn i samband med bildandet av Älvsborgs församling 1967. Kyrkan rymmer totalt 305 personer.

Älvsborgs kyrka

Furåsens kyrka med plats för 190 personer passar särskilt bra för gudstjänster och högtider i det mindre formatet. Den enkla och ljusa kyrkorummet känns välkomnande och erbjuder till nära delaktighet.

Furåsens kyrka