Älvsborgs församling

Kontakt

Älvsborgs församling Besöksadress: Hagens Kapellväg, 42671 VÄSTRA FRÖLUNDA Postadress: Box 5100, 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA Telefon: +46(31)7318700 E-post till Älvsborgs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Älvsborgs församling

Vi vill väcka och möta en andlig längtan bland människor och tillsammans växa i trons gemenskap. Välkommen!

Kyrkans förskola i Älvsborgs församling söker timvikarier vid behov.

Kyrkans förskola söker timvikarier

Kyrkans förskola i Älvsborgs församling söker timvikarier vid behov.

Vikariat på ca 50% t.o.m. årsskiftet, med möjlighet till viss förlängning.

Älvsborgs församling söker vik. komminister

Vikariat på ca 50% t.o.m. årsskiftet, med möjlighet till viss förlängning.

Föredrag tisdag 28 november kl. 19:00
i Älvsborgs församlingshem.

I huvudet på en tonåring

Föredrag tisdag 28 november kl. 19:00 i Älvsborgs församlingshem.

Välkommen att fira in adventstiden med sång och musik lördag 2 december och söndag 3 december.

Sjung in advent!

Söndag 10 december kl. 18:00 i Älvsborgs kyrka.

Julgospel med Faith

Söndag 10 december kl. 18:00 i Älvsborgs kyrka.

Här kan du läsa det senaste månadsbladet med allt som händer i Älvsborgs församling.

Kyrkbladet

Tyst gemenskap i Furåsens kyrka och församlingshem.
Lördag 24 februari kl. 09:00-15:30.

Stilla dag

Tyst gemenskap i Furåsens kyrka och församlingshem. Lördag 24 februari kl. 09:00-15:30.

Läs Felix Egegrens tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Jag tror och hoppas på att Gud är den som ser världen som den är och ser mig sådan jag är, på gott och ont. Jag tror och hoppas på att Gud är rättvis och rättfärdig och att Gud förväntar sig rättvisa och rättfärdighet, sanning och godhet av mig. Läs Felix Egegrens tankar inför helgen.

Hur ser Gud ut? Vad menas med att Jesus offrade sig? Är det fel att spela våldsamma TV-spel som kristen? Leta hos Jesus för att hitta svar på frågor om livet och kristen tro.

OMG!

Konfirmationstiden handlar om att som ung bli tagen på allvar i sina frågor och funderingar om livet: Vad tror jag på? Måste man tro? Varför finns det ondska? Finns Gud? Hur ska jag leva? Duger jag som jag är?

Konfirmation

Här lägger vi ut löpande information kring arbetet med Västra Frölunda pastorat, som kommer att innefatta Näsets, Styrsö, Tynnereds, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar.

Ny organisation 2018

Behöver du prata med någon?
Våra präster och diakoner har tystnadsplikt.

Någon att prata med

Behöver du prata med någon? Våra präster och diakoner har tystnadsplikt.

Älvsborgs kyrka

Älvsborgs kyrka kallades från början för Hagens kapell och fick sitt namn i samband med bildandet av Älvsborgs församling 1967. Kyrkan rymmer totalt 305 personer.

Furåsens kyrka

Furåsens kyrka med plats för 190 personer passar särskilt bra för gudstjänster och högtider i det mindre formatet. Den enkla och ljusa kyrkorummet känns välkomnande och erbjuder till nära delaktighet.