Vi söker en komminister -100%

Förlängd sista ansökdatum! Välkommen att söka senast 8/4

Ledig prästtjänst i Älvkarleby Skutskärs församling:
Komminister 100 %

Älvkarleby Skutskärs församling är ett enförsamlingspastorat och ligger i Norra Uppland vid Dalälvens utlopp i havet, ca två mil söder om Gävle och tio mil norr om Uppsala, med mycket goda kommunikationer. Älvkarleby kommun har strax under 10 000 invånare och 2/3 är kyrkotillhöriga. I församlingen finns tre kyrkor, Älvkarleby, Skutskär och Marma kyrka, ett levande gudstjänstliv, en stor barnverksamhet, fem körer och stor musikverksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och ha Ditt arbetsrum på expeditionen i direkt anslutning till församlingshemmet och kyrkan i Skutskär.

Vi söker dig som
- aktivt vill bidra till att bygga en församling med högt i tak och tydligt centrum i Jesus Kristus
- är målinriktad och vill arbeta i team för att göra Jesus känd och bekänd.
- är relationsskapande och socialt utåtriktad
- har en vilja att utvecklas som person, och fördjupas som kristen, vara en andlig ledare
- innehar B-körkort och tillgång till bil.

Välkommen till en församling med ett rikt gudstjänstliv och kör- och musikliv, stort barnarbete, och med ungdoms- och vuxenverksamhet under utveckling och goda kontakter med lokalsamhället. Församlingen har medvetet satsat på ett regelbundet gudstjänstliv, vuxenundervisning och att skapa mötesplatser av olika slag där vi delar tro och liv.

Vill Du vara med och fortsätta utveckla arbetet i Älvkarleby Skutskär församling? Sök då tjänst hos oss! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att Du delar Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi befinner oss i en positiv utvecklingsfas med god ekonomi, och engagerade ideella medarbetare och förtroendevalda.

Vi erbjuder:
En levande församling för alla åldrar.
En arbetsplats med god arbetsmiljö där varje medarbetare får möjlighet att växa och utvecklas som människa och kristen.
En naturskön bygd där Dalälven möter havet.
Goda kommunikationer till de större orterna Gävle, Tierp och Uppsala.

PRÄST 100 %
Vi söker Dig som
- brinner för att arbeta med församlingsutveckling med gudstjänstlivet i centrum
- finner styrka i att leda mässor, kyrkliga handlingar och böner och andakter
- ser enskild själavård som en angelägen uppgift i det diakonala arbetet
- vill ta ett särskilt ansvar i arbetet med volontärer/ideella medarbetare
- vill ingå i teamet som arbetar med barn och unga, familjer och konfirmander.
- vill vara delaktig i vuxenverksamheten såsom ALPHA, bibelsamtal och andlig fördjupning.

Ansökan till prästtjänsten:
Inkom med din ansökan senast den 8 april 2019.
Skicka din ansökan innehållande CV, personligt brev, löneanspråk samt referenser till:
e-post: skutskar.pastorat@svenskakyrkan.se eller
postadress: Älvkarleby-Skutskärs församling, Östra vägen 43, 814 31 Skutskär.
Intervjuer kommer att äga rum i Johannesgården i Skutskär.
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och provanställning tillämpas
Facklig representant: Johan Lautmann, KyrkA, mobil 070-978 98 00

Kontakta gärna kyrkoherde Helene Lindström tel 026-706 53,
e-post: helene.lindstrom@svenskakyrkan.se eller
Peter H Stjerndorff, komminister, tel. 026-771 72,
e-post: peter.stjerndorff@svenskakyrkan.se
Katarina Lamos, komminister, tel. 026-767 14,
e-post: katarina.lamos@svenskakyrkan.se för mer information.