Välkommen till Alpha-kurs 2019

Alpha är en kurs i kristen tro som välkomnar dig som vill utforska tron och meningen med livet.

Kurstillfällena lyfter de stora frågorna och ger kunskap om grunderna i den kristna tron och möjlighet till samtal och gemenskap. Kursen är öppen för alla, både för dig som inte brukar gå i kyrkan och för dig som är bekant med kyrkans verksamheter och vill veta mer.

Kursens upplägg:

Mat
Varje tillfälle startar med en måltid där man får möjlighet att samtala och lära känna varandra.


Föredrag
Efter maten får man lyssna till ett ca 35 minuter långt föredrag. Föredra- gen tar upp olika aspekter av den kristna tron och är upplagda för att väcka samtal.


Samtal
Den kanske viktigaste delen i Alphakursen är möjligheten att dela tankar och funderingar i en liten grupp. Här får du tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö. Det finns inget krav på att säga något och det finns inget du inte får säga. Samtalsgruppen leds av erfarna samtalsledare.

När och var
Tid: Onsdagar kl 18-20 med strat 18/9 sedan 2/10, 16/10, 13/11, 27/11, 8/1, 22/1, 5/2, 19/2, 4/3 och 18/3samt ett kursdygn 7-8 februari. Totalt 11 gånger varannan onsdag i Johannesgården bredvid Skutskärs kyrka, samt ett kursdygn 7-8 feb på Aspnäs lägergård som tillhör Östervåla – Habo pastorat.


Övrigt
Kom och testa, de första tre tillfällena är öppna. Kostnad för mat, Alphadygn och material: 450 kronor.

Historik

Över 29 miljoner människor i 169 länder har gått en Alphakurs, och materialet har översatts till 112 olika språk. Alpha startade som en kort kurs för nya medlemmar i kyrkan Holy Trinity Bromp- ton (HTB) i London. 1990 började Nicky Gumbel arbeta med Alphakurserna och upptäckte att även många utanför kyrkan ville utforska vad den kristna tron innebar. Alpha finns i alla olika delar av den kristna kyrkan i världen, inklusive katolska kyrkan, ortodoxa kyrkan och alla de större protestantiska kyrkorna.

Leva vidare-grupp

När man drabbats av sorg kan det vara till hjälp att ge ord åt känslor och tankar.