Till dig som förälder

Vi vet att många ungdomar i dag upplever att de har dåligt självförtroende och i värsta fall även dålig självkänsla. Många ställer höga krav på sig själva och känner att de inte alltid räcker till. Därför ser vi i Alvesta församling det som en av våra viktigaste uppgifter att i vår konfirmand- undervisning ge ungdomarna trygghet och visa dem att de duger som de är. Att de är älskade för dem de är, och inte för vad de presterar.  

Som förälder vet jag alltför väl hur orolig och rädd man är för att sonen eller dottern inte ska passa in, inte ska hitta vänner. Därför jobbar vi också aktivt med ett antimobbningskoncept i alla våra barn- och ungdomsgrupper. För oss är det självklart att utgå från Jesu ord: "Allt vad ni vill att andra ska göra för er, ska ni också göra för dem". Att välja att konfirmera sig hos oss innebära nya möjligheter och nya vänner.  

För oss är det är stort att under knappt ett år få följa drygt fyrtio ungdomar en bit på deras livsväg. Få dela skoj och skratt, dela djupa samtal om kärleken, livet och döden. Jag blir lika upprymd och varm inombords varje gång jag tänker på hur fina dessa ungdomar är. Så fulla av livslust, nyfikenhet och energi. Fulla av frågor och längtan efter att få veta mer om, ja praktiskt taget allt!  

Foto: Ulla Lundegård

Med dessa rader inbjuder jag dig som förälder och din tonåring till vårt konfirmandarbete.

Anmälan sker via vår hemsida eller via blankett - se konfirmandbroschyr. Och glöm inte – först till kvarn gäller!

 

Varmt välkomna!  

Elisabet Cárcamo Storm
Kyrkoherde, Alvesta församling

P.S. Gå in och gilla oss på Facebook - Alvesta församling
- så missar du ingen information D.S.