Pride i Alvesta församling

Vi samlas mot sexism, rasism och homofobi ”Genom kunskap vidgar vi våra perspektiv och tar hänsyn till mycket mer än vad som rör oss själva.”

”Mikael i kjol” måndag 7 maj kl 15.30 och 18, Kyrkan Mitt i Byn
”Jag som håller föreläsningen heter Mikael, 43 år och pappa till två döttrar som är 12 och 5 år. Mitt pronomen är hen och sedan hösten 2015 är jag en öppen ickebinär transperson som beskriver min vardag via instagramkontot Mikaelikjol. Föreläsningen baseras på min erfarenhet av ”män i grupp”, hur normkreativitet tas emot samt
fungerar rent konkret i verkligheten och hur det är att vara transperson i vårt samhälle mitt emellan manligt och kvinnligt.” Obs! 2 tillfällen! Mikael syntes senast i SVT i ”När Livet Vänder”, 11 april.


Regnbågsmässa tisdag 8 maj kl 19, Alvesta kyrka
Vi firar en inkluderande mässa där vi all får vara med! En plats där ingen ska behöva gömma sig bakom masker eller inte våga vara sig själv fullt ut. Kom! Kom och bejaka det som är du! Efteråt finns tid till enkel fika och att dela erfarenheter. Gud är kärlek! Jesus är vårt ljus och vi är färgerna. Gud satte regnbågen som ett tecken för sin
kärlek till oss. Kristus är ljuset vi är färgerna! Ann-Kristin Ruuth, präst och föreläsare predikar i gudstjänsten. Musik och sång: Sofia Nylander, också känd som Lionessa. ”Hon sjunger om det fantastiska i att vara människa i världen och om det ibland smärtsamma i att vara människa i samhället. Det handlar om dansande partiklar, vasstrån i vinden och om den där gången då Jesus mötte en transsexuell flicka.”
Efter gudstjänsten samlas vi för en gemensam fika i Alvesta församlingshem, då det också går att ställa frågor till Ann-Christine, Sofia och till vår präst Annesophie Färdigh som leder mässan. 

Prideparaden lördag 12 maj, samling kl 13.30
Hur tänker du kring Pride? Tycker du att det berör dig eller rör det bara ”de andra”? Känns det främmande eller är det angeläget? Hatet tycks växa i världen, men vi vill visa att det gör även kärleken! Genom att gå med i Pridetåget visar du att du tar ställning för att människor ska få vara precis som de är, utan att bli hotade, hatade och i värsta fall även bli dödade. Pride handlar om allas lika värde, att få vara och älska vem man vill. Det handlar i grund och botten om mänskliga rättigheter.Samling vid Norrtullskolans parkering för alla som vill gå med i Pridetåget. Det finns både tåg och buss som passar bra i tiden om du vill slippa ta bilen till Växjö. T-shirt, med vår logotype, delas ut till alla som går med. Kl. 14 börjar Pride-paraden. Efteråt gemensam fika i Linnéparken, ta med eller köp på plats. Vi välkomnar dig att sluta upp bakom Alvesta församlings banderoll!

Himlaliv söndag 13 maj kl 10, Skogskyrkan.
Välkommen till en glädjefylld gudstjänst för hela familjen! ”Vi är alla Guds barn!” Linda Waldén