Miniräknare och penna
Foto: Pexels

Redovisningsassistent/ Ekonom sökes

100% tillsvidareanställning

Vad erbjuder vi? 

Alvesta församling erbjuder dig en bred och intressant tjänst. Du kommer att arbeta i en organisation som gör skillnad i samhället och har tydliga värderingar. Vi är en bra arbetsplats med många engagerade medarbetare som brinner för sitt arbete. Vi ser också att glädje och humor är viktiga pusselbitar i en god arbetsmiljö, vilket ökar prestationsförmågan och bidrar till samhörighet. Arbetsplatsen finns på pastorsexpeditionen i Alvesta där du samverkar med annan administrativ personal. Svenska kyrkan i Alvesta omfattar en organisation med 5 502 medlemmar, 5 kyrkor, 6 kyrkogårdar och 24 anställda.  Bekanta dig gärna mer med Alvesta församling på vår facebooksida och på Instagram!

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och ser till att utföra dina arbetsuppgifter i tid. Du ser möjligheter i förändringar och räds inte nya utmaningar.  Vi ser också att du är serviceinriktad, lugn, flexibel och tillmötesgående.  I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid din kompetens, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten. Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och även dela Svenska kyrkans värderingar.

Utbildning och erfarenhet: 

-Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning i ekonomi och har jobbat i en kund- eller leverantörsreskontra med ekonomiadministration.  Tjänsten kräver förståelse för ekonomiska flöden och kunskaper i redovisning.

- Du är intresserad av att jobba med löpande arbetsuppgifter, men vill också bidra till utveckling av processerna inom reskontrahanteringen och initierar förbättringar. Du arbetar i team med andra inom administrationen samt kommunicerar med andra grupper, kunder och leverantörer vilket ställer krav på goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Arbetsuppgifter:  

- Kund- och leverantörsreskontra 
- Löpande redovisning, bl. a in- och utbetalningar  
- Ansvarig för församlingens fakturering  
- Personaladministration och lönehantering (erfarenhet krävs) 
- Avstämning balans- och resultatkonton
- Behjälplig med månads- och årsbokslut 
- Kollektredovisning/Kontantkassa/Avstämningar 
- Skatte- och momsrapportering 
- Andra administrativa uppgifter

 

OMFATTNING: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% 

PLACERING: Alvesta församling, Alvesta  

LÖN: Enligt överenskommelse 

 

Ansökan 
Till ansökan bifogas: CV, personligt brev och kontaktinformation till två referenspersoner.
Tveka inte: ansök så fort som möjligt. Tillträde sker så snart som möjligt!

SKICKAS TILL:  elisabet.carcamo.storm@svenskakyrkan.se


För mer information: Kyrkoherde Elisabet Cárcamo Storm, 070–6682368 /Kyrkokamrer Ina Claesson 073–8081192