Foto: Pixabay

Musik i sommartid 2021

Nyhet Publicerad Ändrad

Minikonsert på 15 minuter.

Musik är viktigt för att vi ska må bra. Och vi vill att ni ska må bra. Därför ger Alvesta församling er små digitala minikonserter i sommar som är inspelade i Härlövs kyrka. Den inspelade minikonserten finns tillgänglig först den dagen konserten är daterad.

Välkommen in!

Lördag 26 juni - 
minikonsert med Linda Pettersson, Mattias Welin och Mia Claesson.

Linda Pettersson på sång, Mattias Welin på bas och Mia Claesson på piano/orgel. De ger er en fantastisk stund med följande låtar: Jag är en vandrare (Göran Fristorp), Genom varje andetag (Anders Widmark), Vindarna sucka uti skogarna (trad), Vart du än går (Niklas Strömstedt).

Klicka här för att se minikonserten 26 juni. 

Lördag 3 juli - minikonsert med trion runesson & carlberg.

I veckans avsnitt av Alvesta församlings Musik i sommartid - minikonsert är det Trion Runesson med Carlberg (bestående av Ulrika Runesson, Ulrica Carlberg och Johan Runesson) som står för underhållningen. De framför följande låtar: Sommarkort (En stund på jorden) av Cornelis Vreeswijk, Tro av Marie Fredriksson, När solen färgar juninatten av Sven Ingvars, Ser du månen där du är ikväll av Thomas Stenström.
Varmt välkomna att titta in!

Klicka här för att se minikonserten 3 juli.

lördag 10 juli - minikonsert med Philip Cárcamo, Gunilla Erikson och Mattias Welin.

Det är dags för Alvesta församlings tredje minikonsert denna sommar. Idag är det Philip Cárcamo som står för sång, Mattias Welin på bas och Gunilla Erikson på piano. De framför: Sommarlängtan av Ted Gärdestad, En skapares händer skriven av Olof Jansson, Då väntar jag vid vägarna av Anders Börje och Rune Lindström, De blomster som i marken bo av Harry Martinsson och Erland von Koch, Så luta dig tillbaka och njut.

Klicka här för att se minikonserten 10 juli.

lördag 17 juli - minikonsert med Maria Bertilsson Panagou och Jocke Wickström.

En instrumental minikonsert med ljuva toner av piano och trumpet. Det är vad vi bjuder på idag. Jocke Wickström och Maria Bertilsson Panagou ger er dagens Musik i sommartid med följande: Lovestory (Francis Lai), Smile (Charlie Chaplin), Cinema Paradiso (Ennio Morricone) och Somewhere over the rainbow (Harold Arlen). Vi säger som vanligt från Alvesta församling - luta er tillbaka och njut. Och ta hand om varandra!

Klicka här för att se minikonserten 17 juli.

lördag 24 juli - minikonsert med Matilda Bremer och Elisabet Stoltz Niklasson.

Idag står Matilda Bremer och Elisabet Stoltz Niklasson för minikonserten som vi i Alvesta församling ger er varje lördag under sommaren. Matilda på blockflöjt och Elisabet på orgel. De framför följande: Sonat i F-dur -Allegro Moderato -Siciliano -Allegro Vislanda gamla brudmarsch (trad.) Engels Nachtengal (J. van Eyck) Ha en fin musikupplevelse och ta hand om varandra!

Klicka här för att se minikonserten 24 juli.

KLördag 31 juli - minikonsert med Gabriel Cárcamo.

Denna vecka blir det en lite annorlunda minikonsert från Alvesta församling som är inspelad i Costa Rica. Det är Gabriel Cárcamo som står för för gitarr och sång och det han framför är: - Vuela Con El Viento (Ayla Schafer) - Estrela Guia (artist okänd) Vi säger som vanligt - luta er tillbaka och njut. Ta hand om er!

Klicka här för att se minikonserten 31 juli.

Lördag 7 augusti - minikonsert med Sara Wåhlin och Cecilia Alrikson.

Då var det dags för den sista av minikonserter för denna sommar från Alvesta församling.

Idag är det Cecilia Alrikson och Sara Wåhlin som står för sång och musik och de framför följande: Vindens sång (G. Mauritzson), Hur kan en blomma vara till (Å. Erikson), Gräv där du står (S-B. Fast, Å. Edvinsson), Efter regnet (M. Nörklit, B. Andersson). Så luta er tillbaka och njut så ses vi snart. Ta hand om varandra!

Klicka här för att se minikonserten 7 augusti.