Frågor & svar

Under konfirmandtiden får du lära dig mer om kristen tro. Men du får också lära dig mer om hur andra tänker men också lite mer om dig själv. Många som konfirmeras gör det för att få fundera över frågor som känns stora och svåra tillsammans med andra; Finns Gud? Om det är så, varför finns då orättvisa och ondska? Är bara några exempel.

Du behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att vara med i en konfirmandgrupp. Under konfirmandtiden pratar vi om kristen tro, men vi pratar också om frågor som människan har funderat över i alla tider; Varför finns universum, jorden och vi människor? Hur skapades vi? Och vad är meningen med allt?

Konfirmation i Hjortsberga kyrka. Foto: Marie Fransson

VANLIGA FRÅGOR

Varför ska jag konfirmeras?
För att fundera på livets viktigaste frågor.
Och för att det är roligt … Läs mer från tidigare konfirmander:

Vad gör vi?
Pratar och diskuterar, spelar drama och sjunger, går på upplevelsevandringar och firar gudstjänst, ser på film och ber, åker på läger och gör studiebesök, tänker och funderar, busar och har kul, och mycket, mycket mer.

När och var träffas man?
Det beror på vilken grupp du väljer. Du kan
välja mellan vårgruppen och sommargruppen - se mer information om grupperna på nästa sida.
I regel träffas vi i Alvesta församlingshem.

Vad kostar det?
I princip ingenting. Alla har råd att konfirmeras.

Vem får konfirmeras?
Alla som vill! Vi skickar inbjudan till alla som är medlemmar i Alvesta församling. Konfirmationen är bland annat en bekräftelse på dopet. Är du inte döpt så kan du bli det under året. Du är välkommen till oss även om du inte är medlem i Svenska Kyrkan!
Har du en kompis som inte fått brev, men som ändå vill konfirmeras hos oss? Be honom eller henne att ringa till vår pastorsexpedition på telefon 177 70, så går det att ordna.

Om jag har särskilda behov?
Funktionsnedsättning är inget hinder för att konfirmeras. Kontakta oss, så kan vi gå igenom vilka möjligheter som finns.

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig på vår hemsida:
Konfirmationsanmälan här

Fler frågor?

Välkommen att kontakta oss!

Jessica Fritzson, präst 073-432 66 30
Erik Horner, präst 073-821 53 54
Malin Hjertquist, diakon 076-774 03 87
Markus Stenkilsson, pedagog 070-230 45 19
Helena Kronstrand, pedagog 070-626 93 45
Stina Elmersson, pedagog 072-744 77 33