Foto: Magnus Aronsson/IKON

Barn och familj

- barnen står i centrum i vårt församlingsarbete.

Vi erbjuder olika grupper med aktiviteter för barn i olika åldrar. Intagning till våra grupper görs när vår- respetive höstterminen drar igång. Babycaféet och Små och Stora är däremot öppna grupper som man kan delta i när det passar.

Babycafé 0 - 1 år
För dig med barn som är 0-1 år. Att uppleva musik, rytm och rörelse ger sinnesupplevelser och blir näring för hjärnan som är nödvändig för utvecklingen. Detta är vad vi gör tillsammans med nyblivna föräldrar och bebisar på Babycaféet.

Tisdagar: kl 9.30 - 11.30 i Kyrkskolan, Alvesta.
Ålder: 0 - 1 år.
Ledare: Christina Elmersson, tel. 0472-177 78.

Små och Stora för hela familjen
För dig som är hemma på dagarna med barn, från 0 år och uppåt. Här är en grupp som hela familjen är välkommen till. Vi träffas, umgås, fikar och diskuterar det som är viktigt för oss. Ingen föranmälan.

Måndagar: kl 9.30 - 11.30 i Kyrkskolan, Alvesta.
Onsdagar: kl 13-15  i Kyrkskolan, Alvesta.
Ledare: Christina Elmersson, tel. 0472-177 78.

Himlakul 4-5 år
En klassiker för våra 4-5åringar. Vi berättar, dramatiserar, sjunger, leker och pysslar med olika material.  Det är viktigt att barnen som deltar är mogna nog att lämnas utan att föräldrarna är med. Föranmälan www.svenskakyrkan.se/alvesta/anmalan-till-grupp  Torsdagar: kl 14.00 - 15.00 i Kyrkskolan, Alvesta.
Ålder: 4-5 år.
Ledare: Maria Magnusson , tel 0472-177 88 och Louise Persson.

Himlakören 6 - 13 år
Här får alla barn från förskoleklass och uppåt, som tycker om att sjunga, vara med. Vi sjunger både lugna och svängiga låtar i olika stilar och tränar på att framträda inför publik. Vi jobbar med rösten på olika sätt genom sång- och röstövningar. Himlakören medverkar bl a i familjegudstjänsten Himlaliv.
Föranmälan www.svenskakyrkan.se/alvesta/anmalan-till-grupp

Onsdagar: kl 15.30 - 16.15 i Alvesta församlingshem.
Ålder: 6 - 13 år.
Ledare: Mia Claesson tel. 0472-177 75 och Gunilla Erikson.

Musik & Drama, MoD 9 - 13 år
För dig mellan 9 och 13 år som gillar att sjunga och spela teater. Vi har alltid en musikal på gång som vi framför i någon av våra kyrkor. Den kan handla om julen, påsken eller kanske om vänskap. I MoD får du känna dig modig och pröva på hur det känns att stå på scen!
Föranmälan www.svenskakyrkan.se/alvesta/anmalan-till-grupp

Onsdagar: kl 16.30 - 18.00 i Alvesta församlingshem.
Ålder: 9 - 13 år.
Ledare: Maria Magnusson tel. 0472-177 88 och Gunilla Erikson.

MINI - MAXI - MEGAliv, 6-11 år
Är för dig som är 6-11 år och som vill vara med i en grupp med god sammanhållning, bra värderingar och mycket skratt och bus! I våra ”liv”-grupper pratar vi mycket om livet. Vad som är rätt/fel, svårt/lätt, kul/ledsamt, ja alltsom hör livet till. Mini 6-7 år, Maxi 8-9 år, Mega 10-11 år.

Miniliv: ålder 6 - 7 år                 tisdagar kl 14.00 - 15.30 i Kyrkskolan
Maxiliv: ålder 8 - 9 år                måndagar kl 14.00- 15.30 i Kyrkskolan
Megaliv: ålder 10 - 11 år          onsdagar kl 15.15 - 16.30 i Kyrkskolan

Alla grupper träffas i Kyrkskolan i Alvesta.
Ledare: Christina Elmersson, tel. 0472-177 78, Louise Persson, tel. 0472-177 77

Påsk- och Julstugor
Mera pyssel brukar vi ordna med inför påsk och jul i våra Påsk- och Julstugor i Alvesta församlingshem, Lekaryds sockengård och Härlövs sockenstuga.

Sommarskoj - för dig upp till 11 år
Under några veckor på sommarlovet brukar vi inbjuda till Sommarskoj med aktiviteter i Kyrkskolan. För dig upp till 11 år.

Himlaliv
Gudstjänsten för och med barn och familjen i fokus är   "Himlaliv" . Vi firar den under terminstid varannan söndag i Hjortsberga kyrka kl 10.00.

-Till våra stora glädje har vi många barn i vår verksamhet. Vår ambition är att alla barn ska känna sig välkomna och att alla ska hitta en grupp som passar.

Maria Magnusson

Samhörighet och gruppkänsla

Samhörigheten och gruppkänslan är viktig, och man ska känna igen sig i våra grupper. Andakten är en central del, liksom musiken.

Vi som jobbar i barnverksamheten är pedagoger och vi vill bland annat vara med och utveckla barnens sociala, språkliga och musikaliska gåvor.
Alla medarbetare inom Alvesta församling är utbildade i Friends antimobbing-program och vi har nolltolerans mot mobbing.

Christina (Stina) Elmersson

Pedagog