Är du vår nya medarbetare?

Älvdalens församling 100% komminister

Älvdalens församling söker en församlingspräst som vill arbeta med alla förekommande prästerliga uppgifter. Förutom ordinärt församlingsarbete med gudstjänster och kyrkliga handlingar finns stort utrymme att forma tjänsten efter dina gåvor och intressen.

Vi ser gärna att du är utvecklingsorienterad och har en förmåga att göra den kristna tron levande för vår tids människor.

Församlingen har möjlighet att bistå med att ordna boende centralt på orten.
Om du är nyfiken - välkommen att besöka oss, vi betalar resa och boende.

Vi söker dig som:
-vill var med och utveckla en levande församling med Kristus i centrum,
-ser fram emot att fira gudstjänst och kyrkliga handlingar,
-är en god förkunnare i olika sammanhang
-har en god kommunikativ förmåga,
-är social, utåtriktad, empatisk och positiv,
-vill bidra med dina gåvor i vårt utvecklingsarbete
-stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
-tjänsten förutsätter körkort.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Andreas Nerelius tel. 0251-431 43
epost andreas.nerelius@svenskakyrkan.se

Fackliga representanter:
KYRK A, Monica Jones monica.jones@svenskakyrkan.se
VISION Johan Jernberg johan.jernberg@svenskakyrkan.se
Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse.
Ansökan skickas snarast till:
Älvdalens församling
79622 Älvdalen
alvdalen.pastorat@svenskakyrkan.se
www.svenskakyrkan.se/alvdalen

Varför inte söka med en respektive, vän eller kollega? Det finns en ledig kyrkomusikertjänst samt två lediga prästtjänster i grannförsamlingen Mora!

Om Älvdalen

Välkommen till en bygd där tradition och nytänkande är drivkraften för många.

I Älvdalen har du naturen nästan direkt utanför dörren om du så vill. Älvdalingen är stolt över sin historia och sitt språk. Entreprenadnerven är högst levande hos många och det finns få saker som skulle få en älvdaling att ge upp en dröm eller ett uppsatt mål.

I Älvdalen går Österdalsälven genom dalen och skogstjärnarna är många till fiskarens glädje. Skogen minner om tiden från förr när man drog med djuren till fäboden för att beta, ett minne som inte bleknat utan är högst levande och bevarat tack vare traditionsbärande fäbodbrukare.

Naturskatterna är många och upplevs längsefter skogsstigar vandrandes, springandes eller på cykel, skidor eller snöskoter. Det finns många uppmärkta leder. Vasaloppets alla spår och leder finns inom 10 min bilfärd.

Musik ligger älvdalingarna varmt om hjärtat och musikeryrket är ganska välrepresenterat i de olika musikgenrerna och det finns många uti stugorna som gärna spelar en låt. Det är inte för intet Hagströms blev så populärt med sina dragspelsskolor, egentillverkade dragspel och sedermera gitarrer.

Förutom skogsprodukter så är Älvdalen känt för sin Älvdalskvartsit, sandsten som bland annat används till fasader, vulkaniska bergarten porfyr som kungahuset genom tiderna varit flitiga beställare av pjäser så som vaser, sarkofager mm

I Älvdalen finns naturen nära och det finns affärer, restaurang, pizzerior och caféer i centralorten.  Längtar man till större städer ligger Mora 30 minuter bort, Falun och Borlänge ca 2 h. Längtar man till fjälls är restiden till Sälenfjällen ca 1h, Grönklitt ca 1h, Grövelsjön ca 2h och Idrefjäll ca 1,5 h.