Other languages with Google Translate

Musik och kultur

Musik förenar oss, ordlöst. Musik förstärker evangeliet och ger oss något som ord inte alltid kan förklara. Musik är en omistlig del av de kyrkliga handlingarna. Alunda församling erbjuder möjligheter till att lyssna på musik, men också till att själv vara med och musicera. I församlingen finns flera körer. Kom och var med, också du. Det är väldigt roligt!

Sommartid får vi njuta av juliorgel med Zacharias Ehnvall. Varje torsdag i juli kl 12 bjuder Zacharias på det mesta mellan Buxtehude och Stevie Wonder.

Musik i sommarkväll lördagar kl 18.00 från 8/6 till 27/7

Här kan du läsa och inspireras av sommarens olika konserter

Körverksamheten är viktig i församlingen, och det ges många tillfällen att få lyssna på körsång i gudstjänsterna eller vid konserter. Det finns inte mindre än tre vuxenkörer och en barnkör, så nog kan du hitta en kör som passar just dig att sjunga i!
Läs vidare om körerna här.

Församlingen bjuder också på olika konsertserier. Varannan torsdag är kan man ägna lunchen åt att först lyssna på en orgelkonsert och avsluta med att äta sig mätt på en orgelmacka. Jan Hällgren, Karl Arne Ericsson och Zacharias Ehnvall turas om om att traktera orgeln.
 Klicka här och läs mer om vem som spelar när.

Musik i sommarkväll lördagar kl 18.00 från 8/6 till 27/7