Filmer från Almedalen

Vi filmar vår medverkan i Almedalen. Ett urval av filmerna, kan du se i efterhand här.

Se alla våra filmer från Almedalen på vår youtubekanal

Frihet, jämlikhet och reformation!

Svenskarna beskrivs ibland som det "gudlösa folket" i världens mest sekulariserade land. Men varför lever vi som vi gör? Hur blev vi "världens modernaste folk"? Ett svar är Martin Luther. Få länder har formats så starkt av reformationens idéer. Ett seminarium från Almedalsveckan 2017.

Nikodemussamtal under Almedalsveckan i Visby

Sedan tio år tillbaka kommer politikerna från Almedalsveckan i Visby till domkyrkan sent på kvällen, för ett stilla samtal och en mässa. Domprost Mats Hermansson berättar om tankarna bakom Nikodemussamtalen.

Flyktingsituationen i backspegeln - vad berättar vi om 50 år?

Hur kommer vi att betrakta, beskriva och tolka det som skedde hösten 2015 och åren därefter om 50 år? Vilka mönster kommer vi att se? Vilka val gjordes och vilka val gjordes inte?
Ett samtal bortom dagspolitiken utifrån den aktuella flyktingsituationen i Sverige, Europa och i världen. Seminarium från Almedalen 2017.

Medverkande:
Göran Rosenberg, Författare
Lisa Pelling, Utredningschef, Tankesmedjan Arena Idé
Antje Jackelén, Ärkebiskop, Svenska kyrkan
Morgan Johansson, Justitie- och migrationsminister
Soledad Piñero Misa, moderator

Hur kan Sverige bidra till att skydda den religiösa mosaiken i Irak och Syrien?

Krigen i Syrien och Irak har orsakat stort lidande och religiösa minoriteter är särskilt drabbade. Vilken roll kan Sverige spela i att säkra skyddet för minoriteter så att Mellanösterns mosaik och etiska mångfald kan bestå? Ett seminarium från Almedalen 2017.

Medverkande:
Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan
Jan Henningsson, arabist och f.d. diplomat
Cecilia Uddén, korrespondent Sveriges Radio, samtalsledare

Svenska kyrkans tält i Almedalen

Varje år finns Svenska kyrkans tält mitt i vimlet under Almedalsveckan i Visby. I tältet står anställda och frivilliga från Svenska kyrkan för att samtala och svara på frågor.

Ett rullande seminarium om kulturarvet

Hur kan kulturarvet omhändertas, användas och göras levande? Henrik Lindblad, kulturarvsstrateg, ger exempel i ett rullande seminarium till tre gotländska kyrkor under Almedalsveckan 2017.