I förgrunden videokamera. I bakgrunden tre personer kring dator.
Foto: Gustaf Hellsing

Filmer från Almedalen 2019

Här har vi samlat olika filmade seminarier där Svenska kyrkan finns med en eller annan form, antingen som arrangörer eller medverkande.

1 juli 2019

Ärkebiskop Antje medverkade i Uppsala kommuns panelsamtal ”Hur kan vi minska vårt klimatavtryck?”.

2 juli 2019

Ärkebiskop Antje medverkade i seminariet ”Vad händer med vårt demokratiska samtal?” tillsammans med bland andra kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

4 juli 2019

Ärkebiskop Antje intervjuades på Dagens Samhälles scen under rubriken ”Har kristna värderingar fått en renässans?”.

”Är vi journalister hopplösa?” är ett samtal om journalistik och media i en tid när vår omvärld präglas av hot - från klimatkatastrofer till terrorism. Inte minst hos public service-företagen vinner constructive journalism mark: ett minskat fokus på kris och konflikt till förmån för goda exempel och lösningar. Med Ingrid Törnqvist som är utrikesredaktör på SVT, Jenny Stiernstedt, reporter och redaktör på Di Hållbart näringsliv och Inger Wallin som är chefredaktör på Kyrkans tidning.