Foto: Magnus Aronson Ikon

Kyrkomusiker 100%

Du är en av tre kyrkomusiker som tillsammans utvecklar församlingarnas musikliv. Du vill leda och vidareutveckla körlivet för barn, unga och vuxna. Du spelar gärna vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela pastoratet. Du har kyrkomusikalisk bredd och Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på lägst B-nivå.

Vi väntar på dig som vill sprida kyrkans budskap och vision, i ord, ton och handling. Du är självständig när det krävs, glad för att samarbeta med andra och entusiasmerar i processer. Du planerar ditt arbete utifrån församlingarnas förutsättningar och visioner. Du trivs med att arbeta prestigelöst, flexibelt och lösningsfokuserat. Du tar ansvar inom ditt arbetsfält, ser till helheten och har god administrationsförmåga. Du är delaktig i nätverk inom ditt arbetsfält och bidrar i allt detta till att utveckla kyrkans uppdrag i Allerums pastorat.

Din arbetsledare är den komminister som leder personalen inom pastoratets församlingsverksamhet. Du har ditt arbetsrum i Allerums prästgård. 

Du kommer till ett kreativt pastorat med ett fyrtiotal anställda, förtroendevalda och ideella med gott diakonalt förhållningssätt. Gudstjänster firas och församlingsliv pågår i hela pastoratet. I Allerum finns en nyrenoverad prästgård som rymmer så väl verksamhet för barn, unga och vuxna som pastorsexpedition och arbetsrum. 

Allerums pastorat med 13 500 invånare ligger strax norr om Helsingborg. Församlingarna Allerum, Fleninge och Välinge-Kattarp har fyra medeltida kyrkor med kyrkogårdar, fem församlingshem och en förskola.

Församlingsinstruktion har tagits fram genom en spännande process med stor delaktighet. Vi vill vara skörstarka tillsammans, starka nog att vara sköra och kloka nog att vara starka.

Provspelning kan bli aktuell. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. Tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer kontakta kyrkoherde Kerstin Hesslefors Persson 042-16 70 10 eller kerstin.hesslefors@svenskakyrkan.se 

Skicka din ansökan märkt ”Ansökan kyrkomusiker” med meritförteckning, referenser och löneanspråk snarast till Allerums pastorat, Allerums kyrkväg 8, 254 76 Allerum eller mejla allerums.pastorat@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Björn Pernrup 0703-35 02 93 bjorn.pernrup@svenskakyrkan.se

KyrkA, Anders Knutsson, 0702-60 31 70 anders.knutsson@kyrka.se

Lärarförbundet, Josefin Åkerberg, 042-18 90 88 josefin.akerberg@svenskakyrkan.se