Sommarmusik 2019

Här hittar du sommarens musikgudstjänster i Allerums pastorat. Varmt välkomna och missa nu inte sommarens musikaliska guldkorn.

Varmt välkomna till årets sommarmusik. Denna sommar kommer vi att få möta fantastiska musiker som förmedlar musik av vitt skilda slag.

Bild: Okänd

22:e juni kl 18 i Allerums kyrka
“I denna ljuva sommartid”
Annika Fransson, sång
Mia Gustavsson, piano

På Midsommardagen kommer ni få njuta av somriga toner av vacker skönsång av Annika Fransson. Annika är uppvuxen i Helsingborg och har hela sitt liv sjungit i olika sammanhang. 1993 kom hon in på konservatoriet i Wien där hon studerade sång. Under studietiden har Annika bl a sjungit olika roller och uppsättningar i Wien. Hon blev förstasolist i orkestern Salonorchester Alt-Wien. Förutom fasta konserter i Wien var hon på turné i Bosnien och Japan. Efter 11 år flyttade Annika tillbaka till Helsingborg. Hon är en aktiv sångerska i nordvästra Skåne bl a i kyrkorna där hon ofta sjunger som solist och är sångsolist i Torsten Östergrens Wienerensemble.
I programmet ”I denna ljuva sommartid” får ni bl a lyssna till O, vad jorden nu är skön, Sommarpsalm från Åland och Gotländsk sommarnatt.

7:e juli kl 18 i Allerums kyrka
“Trumpetklanger i sommarkväll”
Christer Ekstedt, trumpet
Joacim Andersson, trumpet
Mia Gustavsson, piano

Två välkända trumpetprofiler i nordvästra Skåne, Christer Ekstedt och Joacim Andersson kommer att bjuda på riktiga örhängen i kyrkorummet tillsammans med Mia Gustavsson. Christer och Joacim har sin verksamhet i kulturskolorna i Ängelholm och Höganäs. Deras trumpeter figurerar i allt från begravningar,
bröllop och till konserter i olika former, från nutida musik till barockmusik på tidstrogna instrument. Många har nog hört deras trumpeter i något sammanhang men nu är ni välkomna att vid detta tillfälle få höra deras trumpeter sprudla
fram underbart härliga och somriga toner.

14:e juli kl 18 i Fleninge kyrka
“Så mycket bättre i sommartid”
Emily Grahn, sång
Ulrika Holmqvist Andersson, sång

Stämningsfull stämsång av våra vackraste sommarvisor i delvis ny tappning. Emily och Ulrika är två musikhögskoleutbildade sångpedagoger som till vardags arbetar på gymnasieskolan Spyken i Lund. I sommar åker de på sommarturné i våra skånska kyrkor.

Bild: Okänd

21 Juli kl 18 i Välinge kyrka
“Livets melodi”
Malin Berglund, sång
Anders O Engberg, gitarr, piano & sång

Malin Berglund och Anders O Engberg träffades första gången 2003 då Malin konfirmerades i Välinge kyrka och Anders var hennes konfirmationspräst. Inte visste de då att deras vägar skulle korsas igen sommaren 2015. Sedan dess har de samarbetat med olika musikframträdanden vid dop, bröllop och begravningar.

”Livets melodi” genomsyras av musikstycken som haft stor betydelse under Malins liv. Med musikalsånger, gamla jazzlåtar, svenska visor, pop och egenskriven musik blir detta en musikgudstjänst som kommer att framföras helhjärtat och med värme.

Malin, som är uppväxt i Välinge, har hela sitt liv sjungit i körer, lett Kalmar studentkör och arbetat som frilansande sångerska i Stockholm. Numera är det Helsingborg som är hemort där hon fortsätter att sjunga vid livets alla stora stunder och även i vokalensemblen ”La Campanella”.

Anders arbetade som präst i Allerums pastorat mellan 1999 och 2007. Musik och sång har alltid legat Anders varmt om hjärtat. Han studerade vid musikhögskolan i Malmö innan präststudierna tog över. Han prästvigdes 1995 i Lunds domkyrka av KG Hammar.

28 Juli kl 18 i Välinge kyrka
”No treble”
Jenny Lierud, barockcello
Sarah Nygren, barockbas

NO TREBLE - Notoriskt omodernt- Tidig
Romantik, Enastående Barockt. Listigt Elaborerat.
No Treble ger ett program med duos och sonater från början av 1700-talet till 1800-talets mitt, med utgångspunkt i musiken runt kontrabas-
virtuosen Dragonetti.

4 Augusti kl 18 i Fleninge kyrka
“Som du aldrig hört det förut”
Olivia Brisvall Rydqvist, fagott
Lydia Holmlund, klarinett

En kväll med klarinett- och fagottduo som bjuder bl a på “In a Persian market” av A. Ketelbey, Peterson-Berger, operahits, sommarvisor samt originalmusik för klarinett och fagott. Olivia och Lydia studerar till vardags masterprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö.

11 Augusti kl 18 i Kattarps kyrka
“Ängeln i rummet – sånger på svenska om tro, hopp och kärlek”
Carolina Söderman, sång & piano
Janne Andersson, percussion

Carolina Söderman kommer från Bjärehalvön i norra Skåne och arbetar sedan 2006 på heltid som frilansande sångerska och musiker. Carolina är flitigt anlitad som solist och gör ca 150 framträdanden/år. Hon har sjungit både för kungafamiljen och i direktsänd TV vid ett flertal tillfällen.

Tillsammans med Janne Andersson (trummor/percussion/bas/sång) bildar Carolina en liten orkester med stora anpassningsmöjligheter. Janne kommer från Malmö och har spelat tillsammans med bland annat Mats Ronander, Mikael Rickfors, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Dan Reed, Johan Stengård med flera.

Carolina och Janne har ett unikt och elegant sound som passar bra i kyrkan och de anpassar sina arrangemang efter sammanhanget med en välkänd repertoar.

.