Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Läger på Södra Hoka och Åkersberg

Behöver du (eller någon du känner) komma bort några dagar och ladda batterierna, men har svårt att själv bekosta en semesterresa? Svenska kyrkan erbjuder några dagars lägervistelse på stiftsgårdarna Södra Hoka eller Åkersberg utan kostnad.

Om du är intresserad och vill anmäla dig till något av lägerna nedan eller om du har frågor, kontakta diakonerna i pastoratet (se kontaktuppgifter längst ner på sidan).

Familjeläger

För familjer med barn under 16 år.
Hela familjen deltar tillsammans i de olika programpunkterna. Det kan innehålla lekar, tävlingar, skattjakt, lägerbål, måla, rita, pyssla, bad, utfärd, bokstund, naturrunda mm. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap.

* 8–12 juli, Södra Hoka
* 15–19 juli, Södra Hoka
* 5-9 augusti, Åkersberg
* 12–16 augusti, Södra Hoka

Höstlovsläger

Läger för barn i åldersgruppen 10–13 år.
Främst för barn som har överflöd av energi, som upplever att de har svårt att gå i olika grupper eller aktiviteter för att de inte passar in, inte har så många kompisar eller där livssituationen inte ger tillräckligt mycket utbyte med andra barn. Ett läger där fokus är på styrkor och förmågor, utmaningar och ansvar i en trygg miljö.

* 29-31 oktober, Åkersberg

Pensionatsveckor

Främst till pensionärer.
* 18-22 mars, Åkersberg (OBS! Inriktning måleri)
* 20–24 maj, Södra Hoka
* 9-13 september, Södra Hoka
* 23-27 september, Åkersberg

Helgfirande

Påskfirande 18-22 april, Åkersberg 
Gemenskapsdagar för vuxna med program av varierat slag, andakter, gudstjänster och god mat i härlig miljö. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap.

Julfirande 23–26 december, Åkersberg 
Gemenskapsdagar för vuxna med program av varierat slag, andakter, gudstjänster och god mat i härlig miljö. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenskap.

Nyårsläger för familjer 2-5 januari, Åkersberg 
För familjer med barn upp till 16 år. Hela familjen deltar tillsammans i de olika programpunkterna. Det kan innehålla lekar, tävlingar, skattjakt, lägerbål, måla, rita, pyssla, bokstund, naturrunda mm. Tillsammans skapar vi trivsel och delar gemenska.

Må-bra-dagar

För personer i långtidssjukskrivning/sjukersättning.
Fokus ska vara på att må bättre i hela människan, kropp, själ och ande. En oas och en kravlös tillvaro som också erbjuder fysiska aktiviteter, samtal med idéutbyte gällande bland annat glädje i livet och intressen, naturupplevelser och andakter för den inre delen av människan.

* 22-25 januari, Åkersberg
* 7-10 maj, Södra Hoka
* 8-11 oktober, Södra Hoka
* 12–15 november, Åkersberg

Familjeläger

För familjer som mist en anhörig.
Ett läger där familjen får vara tillsammans i lek, samtal och aktiviteter. Programmet innehåller både samlingar och aktiviteter för alla tillsammans och i smågrupper med föräldrar, barn och tonåringar var för sig. Lägret har plats för 6–8 familjer och det ska ha gått minst 6 månader sedan dödsfallet.

 * 17–20 juni, Åkersberg

Carina  Olsson

Carina Olsson

Allerums pastorat

Diakon

Mer om Carina Olsson

Diakon