Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Tankar för själen

I vår är temat för Tankar för själen ”Vad är då en människa?” Vi har bjudit in 3 personer som utifrån helt olika perspektiv kommer att reflektera kring temat.

program våren 2019

Onsdag 6 februari KL 19.15  Kattis Ahlström

Kattis Ahlström har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset och Nyhetsmorgon. 2005 tilldelades hon TV-priset ”Kristallen” för årets kvinnliga programledare. Kattis är även känd från radioprogram som Ring P1 och Salongen i P4. Kattis har varit chefredaktör på Icakuriren och startat och drivit tidningen och tv-programmet ”Kattis & Company”. Kattis Ahlström har ett stort socialt engagemang i flera välgörenhetsorganisationer och har tidigare varit generalsekreterare på BRIS. Utifrån all sin erfarenhet reflekterar Kattis kring ”Vad är då en människa?”

Onsdag 6 mars kl 19.15 Peter Örn

Peter Örn har gått från det ena chefsjobbet till det andra, ordförande i Folkpartiets Ungdomsförbund, för att senare bli partisekreterare åt samma parti, generalsekreterare på Röda Korset, utredare av Estoniakatastrofen, chef för Riksteatern och VD på Sveriges Radio. Mellan 2008 och 2012 var Peter ordförande i regeringens Delegation för hållbara städer. I dag är Peter ordförande för Samtrafiken AB samt Migrationsverkets etiska råd. Han är flera ordförande uppdrag, är ledamot av styrelsen för Anna Lindhs Minnesfond och av Vi-skogens styrelse. Utifrån yrkesliv och personliga erfarenheter reflekterar Peter kring temat ”Vad är då en människa?”

Onsdag 3 april kl 19.15 Per Harling

Per Harling är mest känd som psalmförfattare och tonsättare. Han är präst, musiker, textförfattare och kompositör. Som teolog, musiker och kompositör har han varit engagerad både nationellt och internationellt i olika ekumeniska sammanhang. Den svenska psalmboken innehåller 23 psalmer som på något sätt bär Per Harlings märke. Vad betyder sång och musik när man reflekterar kring frågan ”Vad är då en människa?