Taizéresa 2019

Under påskveckan 2019 erbjuder Alingsås pastorat en resa till Taizé i södra Frankrike.

Taizé är en ekumenisk kommunitet med bröder från olika kristna kyrkor i hela världen. Tusentals unga från hela världen åker dit varje år för att fundera kring sin tro, för att möta Gud och få nya vänner. Påskveckan i Taizé är den mest populära veckan under året, det är vanligt att det kommer mellan 6 000-8 000 ungdomar för att fira påskens under.

Bild: Jonas Liljeblad

RESAN

Vi kommer åka den 13 april från Alingsås och kommer tillbaka till Alingsås den 22 april. Vi kommer åka buss, det tar cirka 25 timmar enkel resa och man sover på bussen. Företaget som arrangerar bussresorna har många års erfarenhet av att anordna resor till Taizé. Under vistelsen i Taizé kommer mycket av samtalen ske på engelska, så det är bra om man är beredd på att använda engelska under vistelsen, dock är det inte nödvändigt.

Resan kostar 2 800 kr per person, i det ingår resa, boende och mat i Taizé. Man behöver själv ta med pengar till mat på dit- och hemresan, samt lite fickpengar. Som ung ledare i Alingsås pastorat så får man en innestående ledarpeng på 500 kr per termin som kan användas till denna resan.

Under resan ner och hem sover vi på bussen. I Taizé bor vi i enklare baracker eller i tält, beroende på hur många som är i Taizé denna veckan.

Resan är i första hand till för dig som är 16-28 år. Är du äldre än 28 år kan vi ta emot er anmälan, bara ett visst antal % av Taizés besökare får vara över 28 år och när vi har en tydlig bild av hur många ungdomar vi får med oss kan vi ta kontakt med välkomstteamet i Taizé och få ett svar angående vuxna besökare. Detta gör att vi som pastorat inte kan garantera plats för er som anmäler er till resan förrän vi har fått ett godkännande från Taizé.

Reseledare är Erika Kärrman, Jonas Liljeblad + 2 till.

ANMÄLAN

Anmäl dig till resan genom att använda det formulär som finns nedan. Det kommer en informationsträff den 20 november i Stockslyckekyrkan kl. 19:30 och en förträff för anmälda den 24 februari i Stockslyckekyrkan kl. 12:00

Anmälan öppnar den 20 november 2018
Sista anmälningsdag är 20 februari 2019